Pornind de la etimologia cuvântului democrație, „demos” – popor și „kratus” -€“ putere(din vechea greacă), putem spune clar că în România, acest cuvânt, acest concept – puterea în mâinile poporului, nu-și mai are sensul. Cvorumul de 50%+1 pentru prezența la Referendum este încă o dovadă de lipsă a puterii votului românilor, acest cvorum fiind ceva de domeniul trecutului în toată Europa civilizată. Nu și la noi.

 

Citeşte şi: Cum au trecut 20 de ani de promisiuni în afişe electorale?

 

În condițiile în care 87,52% dintre români s-au declarat clar importiva actualului președinte suspendat, Traian Băsescu, nu văd cum mai este respectată dorința poporului. De ce trebuie să menținem în funcție un președinte care trebuie dat jos de peste jumătate din populația cu drept de vot, dar care poate fi „înscăunat” de 1 singur vot pentru?

 

Unde mai este valoarea Referendumului, de consultare a populației, dacă nu se va ține cont de răspunsul ei? Răspunsul vine ca urmare a unei întrebări, iar în aceste situații, ca la școală, tăcerea este răspunsul celor care nu trec clasa.

 

În urma acestui referendum, toată lumea, toată România, este nemulțumită. Da, toată! Inclusiv Traian Băsescu cu ai săi pedeliști care țopăie ca niște copii mici aflați după gard, în fața leilor care stau în cușcă, neputând fi atinși de aceștia, deși forța celor din urmă este evident mai mare.

 

Cum poate să spună Traian Băsescu de acum încolo că îi reprezintă pe români, când majoritatea voturilor exprimate sunt împotriva sa, iar raportat la actuala populație a României, majoritatea cetățenilor cu drept de vot sunt de părere că el nu este demn de a reprezenta acest popor. 

 

Unde este voința majorității în toată ecuația? Traian Băsescu, împreună cu PDL, citează mereu vorbele „mai marilor” din Vest, dar doar în momentul în care le convine acest lucru. Luăm exemplul Occidentului, dar doar la lucrurile la care ne avantajează. În Vest nu este cvorum, la noi este, exemplul nefiind preluat pentru că la noi, totul se face românește. Poate balcanic.

 

De ce este supărat Traian Băsescu împreună cu PDL-ul și ai lor simpatizanți?

 

 

Faptul că aproximativ 8 miloane(!) de români nu te mai vor președinte este un lucru care i-ar deranja, fără doar și poate, și pe cei mai mari comandați de vas din istorie. E greu să ții predici în fața românilor, când aceștia stau cu spatele la tine. E greu să te minți singur când spui că reprezinți o țară, când singurii oameni care te ascultă și te aplaudă sunt cei cu carnet de membru de partid(tu fiind foarte conștient de acest lucru). E greu, Traian Băsescu e supărat. 

 

Oricum, mai bine la Președinție, decât la pușcărie(citat din Piața Universității), iar în aceste situații, onoarea, demnitatea, sunt perisabile în fața aerului curat din libertate.

 

Pedeliștii si ai lor simpatizanți, evident supărați pentru faptul că al lor lider este susținut doar de ei și de Angela Merkel, care din păcate nu are drept de vot la noi, vor ține capul doar pe jumătate sus în discuțiile cu vecinii de pe scară care au votat DA.

 

În mod cert că nu sunt mulțumiți, fiind de minima demnitate a oricărui om să nu se mulțumească cu un ciot(11%). Oamenii simpli se mulțumesc cu puțin, oamenii mari tind spre excelență. 

 

De ce sunt supărați Crin Antonescu, Victor Ponta și USL-ul?

 

 

Motivul e simplu. Faci atât de mult tam-tam pentru Referendum, te dai de ceasul morții să faci alianțe, să cumperi trădători care să-ți susțină Guvernul și care să te ajute la formarea majorității în Parlament și toate acestea, cu ce folos?

 

Te-ai vândut pentru a-l da jos pe Traian Băsescu, luând toate „frunzeleverzi” și „plăcintele” din fosta guvernare pentru a fi respins de o Curte Constituțională care definește după propriul criteriu termenul de neutralitate.

 
E democrație, liniște! Nu comentăm!

 

Crin Antonescu este pus acum în situația de a se retrage din viața politică, având mari șanse să devină un lider de opinie foarte apreciat, poate chiar un soi de martir politic, dar, în același timp, este pus într-o situație ingrată dacă decide să rămână în politica românească, unde credibilitatea lui va fi egală cu cea a demisionarului în 5 minute.

 

E jale! E supărare! Până la urmă, pe bună dreptate, dar o soartă meritată dacă acceptăm mereu ceea ce zice Vestul, care nu-și respectă și nu-și aplică propriile sfaturi care nouă ne sunt impuse, vrând, nevrând.

 

De ce sunt supărați românii, indiferent de apartenență politică?

 

 

Cei care au votat DA sunt în mod cert dezamăgiți de rezultatul final și cel mai probabil, nu-și vor mai risipi speranțe și nervi pentru alt scrutin electoral sau referendum, având în vedere că trebuie să plece capul în fața celor care nu s-au dus la vot, a celor care și-au refuzat un drept de bază al democrației(halal puterea în mâinile poporului!).

 

Cei care nu au mers la vot sunt supărați fie că sunt pedeliști și trebuie să se mulțumească cu un premiu de consolare, de a câștiga prin neprezentare, iar cei care nu suportă(pur și simplu le este silă) actuală clasă politică, vor trebui să-i privească în continuare pe cei din PDL, încoronați cu Traian Băsescu, care vor spune încă 2 ani de acum încolo că sunt reprezentanții tuturor românilor, reprezentanții României.

 

România este condamnată la a fi condusă de cei nesusținuți și de a suporta preferințele electorale ale celor care nu participă la urne. 

 

Citeşte şi: Romania politica: Locul unde s-au intalnit hotii cu prostii si au facut pui

 

Suntem condamnați să trăim în continuare într-o Republică Semișmecherezidențială! Trăiască Șmecheria! Asta nu e România mea! Pe tine te reprezintă?

 

Dați mai departe mesajul prin orice mijloace și haideți să vedem împreună câți români suntem care gândim și simțim la fel: ROMÂNEȘTE!