Iei în considerare schimbarea centralei pe gaz cu o sobă sau cu un șemineu, astfel încât să reduci din costurile de întreținere pe timpul iernii?

Această soluție este preferată astăzi de majoritatea românilor din cauza conflictului ruso-ucrainean care a condus la mărirea prețului la gaze. Indicat este să iei în considerare, însă, și achiziționarea unor cosuri fum ceramice de calitate, pentru a asigura evacuarea eficientă a noxelor și pentru a te bucura de siguranță în propria locuință!

Coșuri fum ceramice – ce sunt și care este rolul lor?

Din punct de vedere tehnic, coșurile ceramice au fost concepute pentru a ajuta la evacuarea eficientă a fumului, mai ales în timpul iernii, atunci când folosești zi de zi sistemul de încălzire în locuința personală. Mai mult, se poate spune despre coșurile de fum că sunt componente cheie ale sistemelor pe care le ai la dispoziție, întrucât datorită lor te bucuri de siguranță, dar și de confortul termic pe care îl meriți.

Pentru ce tipuri de sisteme de încălzire poți să folosești coșurile ceramice?

Coșurile ceramice sunt potrivite pentru o varietate de sisteme de încălzire. Cele mai populare sunt:

  • generatoarele de căldură individuale: sobe clasice, de teracotă, sobe metalice, șeminee, centrale de apartament sau casă;
  • cazane destinate înstalațiilor de încălzire centrală;
  • instalații termice industriale, așa cum sunt cazanele de aburi, crematoriile și cuptoarele.

Luând în considerare multiplele sisteme de încălzire cărora le sunt destinate, coșurile ceramice sunt suficiente pentru locuințele personale. Indiferent dacă ai o casă generoasă din punct de vedere a spațiului sau o casă mai mică, nu-ți face griji: tirajul va fi suficient pentru ca tot fumul să fie evacuat cât mai bine.

Montaj

Colaborează cu o echipă de specialiști când vine vorba despre montaj! Doar astfel vei beneficia de rezultate excelente. Experții dispun atât de ustensilele necesare, cât și de experiența optimă pentru a monta corect coșul de fum pe care l-ai ales. Ei vor ști cât de mare trebuie să fie diametrul coșului, dar și care este înălțimea potrivită, pentru ca fumul să fie evacuat în mod corect.

Durabilitate

Un avantaj important, de care te mai bucuri atunci când optezi pentru un coș de fum ceramic este acela că beneficiezi de durabilitate. Durata de viață a unei astfel de componente poate ajunge chiar și până la 30 de ani, mai ales dacă o întreții în mod corespunzător.

Curățare și întreținere

Ține cont și de faptul că este recomandat să cureți coșul de fum de cel puțin 2 ori pe an. O primă curățare trebuie să aibă loc primăvara, atunci când nu mai folosești sistemul de încălzire foarte des, iar ulterior, în toamnă. În acest sens, ideal este să ceri ajutorul unei echipe specializate.

Comandă online coșul de fum de care ai nevoie

O soluție ideală, prrin care poți găsi un coș de fum potrivit pentru locuința ta și, în același timp, prin care poți economisi timp și bani este să plasezi o comandă direct pe Internet. În mediul online găsești descrieri detaliate, dar și fotografii reprezentative diverse, care îți vin în ajutor.

Studiază toate opțiunile pe care le ai la dispoziție pe site-ul Cosurifum.ro!  Aici găsești de cele mai interesante coșuri de fum din ceramică până la modele diverse de cosuri fum inox, dar și focare și sobe de calitate! Astfel, te vei bucura de confortul termic de care ai nevoie în anotimpul rece, fără a fi nevoit să plătești facturi uriașe la gaz!

Date de contact:

E-mail: office@cosurifum.ro

Telefon: +4 0763 687 665

+4 0784 292 820

+4 0721 280 587

+4 031 816 92 86