În urma Referendumului care a împărțit țara în două tabere, putem spune două tabere și jumătate pentru cei care nu au mers la vot, nedorind să fie implicați în actualitatea românească, Traian Băsescu a revenit la Palatul Cotroceni, ca președinte al României.

 

Citeşte şi: Romania politica: Locul unde s-au intalnit hotii cu prostii si au facut pui

 

Crin Antonescu, nevoit să plece, s-a gândit să plece de tot, dar nu din politică, ci în concediu. Traian Băsescu, care putea participa la conferințe de presă la foc automat în urmă cu câțiva ani, acum a obosit și nu a oferit nici măcar o declarație despre revenirea sa la conducerea țării.

 

Ce putem înțelege noi românii din aceste acțiuni ale celor doi, care se comportă din ce în ce mai mult, unul ca altul, altul ca celălalt și în principiu, amândoi la fel?

 

Unul promite, dar nu face. Altul încearcă, dar nu-i iese. Amândoi cer înțelegere și vor să câștige încrederea celor pe care îi conduc, fără a aduce nimic nou la masă, nimic nou sub soare. Nu se realizează nimic și cu toate acestea ne cer votul „pentru a revitaliza România”, din toate punctele de vedere.

 
Mai crede cineva în politicieni?

 

Răspunsul e în mod clar negativ, având în vedere că nici politicienii nu mai cred în ei, se sapă unii pe alții, iar singurii care au de suferit sunt românii care mai stau în țară. Cum vom putea progresa vreodată când grijile principale ale lui Traian Băsescu în această perioadă sunt legate de meniul de la nunta fiicei sale Elena, iar Crin Antonescu decide să plece în concediu pentru a nu sta în fața valului de nemulțumiri omniprezent de după Referendum? 

 

Politicienii noștri, Traian & Crin, trebuie să înțeleagă un singur lucru: Dacă noi, românii, vrem gogoși, mergem la patiserie, nu la vot! Nu la Palatul Cotroceni sau la Palatul Parlamentului! Ne luăm gogoși cu zahar sau cu sare, dar noi alegem! Ce ne vând ei, se lasă cu un gust amar imediat după achiziție.

 

Citeşte şi: Politicieni vs. Romani: Hotii care-i prostesc pe prosti

 

Avem nevoie de lideri noi, conducători adevărați, nu de brutari dibaci care știu să-și vândă marfa expirată în patiserii. România trebuie condusă de oameni care își respectă meseria, își respectă poporul. Nu avem nevoie de politicieni în oglindă, oameni care se văd unul pe altul când își privesc reflexia.