Dacă ai nevoie de un camin batrani pentru îngrijirea specializată pentru cineva drag din familia ta, fie un părinte, fie un bunic, un aspect deosebit de important este să discuți cu seniorul și să nu iei singur o astfel de decizie!

Acesta nu trebuie să se simtă abandonat, trebuie să privească azilul ca un loc special amenajat pentru îngrijirea și confortul lui! Fă această alegere împreună cu el, discută și prezintă-i variante, vizitați împreunp astfel de locuri pentru a putea vedea facilitățile oferite și starea de bine a rezidenților! Pe lângă acest aspect deosebit de important, descoperă din rândurile de mai jos aspecte importante de care să țineți cont atunci când veți dori să alegeți!

Evaluarea necesității internării seniorului într-un cămin de bătrâni

Dacă nici tu nu ești sigur că ideea ta este una bună și că persoana dragă la care te gândești chiar are nevoie de acest lucru, ori tu doar exagerezi din dorința de a-i oferi o îngrijire cât mai bună, iată mai jos criteriile care îți vor răspunde la întrebare – are sau nu nevoie seniorul de internarea într-un cămin pentru bătrâni?

  • Seniorul trăiește izolat, se plânge că se simte singur și nu are cu cine să socializeze
  • Nu își poate asigura igiena personală și nici nu își poate îngriji locuința
  • Nu îți poate face cumpărăturile și nu poate găti, și chiar dacă tu te ocupi de acest lucru, seniorul neglijează alimentația
  • Își neglijează tratamentul medicamentos, uitând deseori să îl administreze la ora potrivită sau chiar uitând complet de acesta.

Cazarea și atmosfera din cămin, aspecte de care trebuie ținut cont!

Cazarea dintr-un cămin de bătrâni poate fi într-o cameră simplă sau una dublă, în funcție de preferința seniorului și de bugetul alocat. Dacă aspectul bugetului nu este foarte important, ci confortul, atunci întrebați seniorul dacă dorește intimitate sau un coleg/ o colegă de cameră, astfel având posibilitatea să socializeze mai mult sau pur și simplu să nu se simtă singur uneori. Atmosfera din cămin este, de asemenea, un aspect important. Starea bună de spirit a rezidenților, interacțiunea sau chiar prieteniile care pot forma între ei, toate sunt aspecte care oferă o stare de bine! În plus, este important să existe un program extins de vizită și chiar posibilitatea de părăsire a căminului cu familia, astfel încât să petreceți uneori timp împreună, iar seniorul să nu se simtă uitat sau chiar abandonat!

Personalul instituției

Este indicat să faceți împreună o vizită căminului de bătrâni pe care îl aveți în vedere și să observați comportamentului personalului angajat! Este important ca acesta să fie prietenos, gata să ajute și în același timp foarte răbdător cu persoanele aflate în îngrijire! Observă dacă rezidenții sunt strigați pe nume și sunt tratați cu prietenie și respect, astfel încât mediul creat să fie unul relaxat, de familie. Un alt aspect la care ar trebui să fii atent și care spune multe despre instituție este felul în care este îmbrăcat personalul – este important ca fiecare angajat să poarte uniformă cu ecuson.

Serviciile de ingrijire medicală sunt deosebit de importante!

De la administrarea corectă a medicamentelor, în doza și la ora potrivită, până la programarea vizitelor medicale de rutină la medicul specialist și chiar la gestionarea eficientă a urgențelor medicale, toate acestea sunt aspecte foarte importante de care trebuie să ții cont! În unele azile există asistentă medicală care veghează asupra nevoilor seniorilor rezidenți!

Online, pe batranetifericite.ro ai posibilitatea de a alege, împreună cu peroana dragă, servicii de calitatea pentru îngrijirea permanentă a acesteia. Astfel, seniorul se va simți confortabil, va putea fi vizitat de familie ori prieteni și ocazional veți putea petrece timp împreună înafara căminului! Pune în balanță informațiile de mai sus și alegeți împreună azile de batrani preturi!

Date de contact:

Telefon: 0722624264

Email: contact@batranetifericite.ro