VICTORIE PESTE TOT!

 

La vila Dante, Regia Autonomă Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS-ul) tocmai a închis porţile, după ce „oamenii de bine” (ca să păstrăm exprimarea „iliesciană” de pe vremuri, pentru poporul truditor), într-un dramatic şir al durerii, au vizitat locul unde s-au cheltuit şi bănuţi din pensiile lor firave: piscina, patul, debaraua şi lustra din tavan!

 

Citeşte şi: Romania dupa Referendum – Tara tuturor nemultumitilor

 

Televiziunile dintr-o anume parte a presei şi-au retras reporterii de „informare”, adică pe acei inimoşi jurnalişti mânaţi de o simţire aleasă şi un spirit de corectitudine care permite demascarea abuzurilor, gunoierii au adunat o mare parte din bannerele şi materialele de propagandă (unde se vorbea despre demnitatea furată!), agăţate la intersecţii, tipărituri ce se regăsesc valoric, dar nu interesează pe nimeni, în PIB, liderii principalelor formaţiuni politice şi-au trimis comunicatele victorioase spre publicare, Patria se pregăteşte de revenire la normalitate. Ziua cea mai lungă a luat sfârşit după 16 ore de luptă crâncenă. Preşedintele suspendat se reîntoarce la Palat, iar Preşedintele interimar se întoarce în necunoscut, după ce şi-a ars, prima, ultima şi singura clipă de glorie din viaţa lui de politician.

 

În puţinele zile cât s-a aflat la cârma Ţării, printr-o simplă semnătură – ilegală, bineînţeles, care n-ar fi deranjat pe nimeni – putea să amnistieze toţi deţinuţii sinucigaşi cu agăţământ politic, sau măcar pe unul dintre ei, dar nu a făcut-o; putea să declare război Rusiei, Ungariei, Bulgariei, Ucrainei şi Serbiei, dar nu a făcut-o, deşi toate aceste ţări l-au supărat şi Armata încă mai are un MIG 23 funcţional; putea să desfiinţeze: Ministerul Justiţiei, Curtea Supremă de Justiţie, CCR, Avocatul Poporului, Poporul, Poliţia, Direcţia Cercetări Penale, Direcţia Anticorupţie, Anticorupţia fără Direcţie, toate Direcţiile din MAI; MAI, iunie, şi celelalte luni din ANI, dar n-a făcut-o, putea multe, însă nu a avut sprijinul popular cuvenit, nici măcar pentru Referendum, care referendum de demitere a Preşedintelui, în ciuda eforturilor propagandistice demne de o ţară sud-americană, s-a finalizat în favoarea celui demis.

 

Citeşte şi: N-au Lege, dar zic ca fac legi

 

Scorul real nu mai contează şi oricum nu va fi cunoscut niciodată, pentru că s-au comis nenumărate ilegalităţi, abuzuri şi furturi, şi în plus s-au cheltuit nişte zeci, poate sute de miliarde de lei, în bani vechi, luaţi nu se ştie de unde, ca – la final – ambele tabere să mulţumească aceluiaşi popor pentru votul dat sau nedat. Morala: chiar, zău, vă aşteptaţi la vreo morală? Să fim serioşi!

 

 

Ioan T. Lazăr