Te afli la carma unei firme a carei activitate graviteaza in jurul productiei de bunuri sau care importa produse, pe care ulterior le introduce pe piata din Romania?

Conform legislatiei in vigoare, ai obligatia de a colabora cu un OIREP, care sa te ajute in ceea ce priveste gestionarea deseurilor, precum si intocmirea rapoartelor de mediu. Autoritatile sunt din ce in ce mai focusate pe tot ce inseamna protejarea mediului inconjurator, cautand in permanenta solutii prin care sa reduca nivelul de poluare, motiv pentru care este esential sa respecti normele in vigoare!

Ce reprezinta un OIREP?

OIREP-urile sunt organizatii a caror activitate se bazeaza pe gestionarea deseurilor de pe piata din Romania, avand in componenta lor echipe de specialisti bine pregatiti in domeniu. Chiar daca aceste formatiuni sunt destul de noi pe piata, ele au captat deja atentia tuturor companiilor care isi doresc sa respecte intru totul normele privitoare la gestionarea deseurilor.

Care sunt serviciile pe care ti le pune la dispozitie un OIREP?

Un alt aspect esential, pe care este bine sa-l cunosti este referitor la serviciile de care poti avea parte. De exemplu, OIREP-ul te poate ajuta in ceea ce priveste administrarea deseurilor pe care le introduci pe piata, dar si in privinta intocmirii rapoartelor de mediu.

Pe partea de manageriere a deseurilor, reprezentantii OIREP-ului cunosc cei mai buni colectori de pe piata, facilitand astfel accesul firmelor de reciclare la materiale pe care le pot utiliza in vederea crearii de noi produse. Din pacate, resursele naturale de care dispunem sunt limitate, reciclarea fiind singura ,,arma” pe care o avem pentru a ne pastra cat mai bine resursele!

Rapoartele de mediu sunt solicitate de catre Autoritatea Nationala de Mediul anual sau trimestrial: cu ajutorul acestora, institutiile abilitate in domeniu pot tine o evidenta clara a tipurilor de deseuri introduse pe piata: sticla, plastice, hartie sau alte tipuri de deseuri.

Cum sa inchei usor o colaborare?

Atunci cand te hotarasti in privinta organizatiei cu care sa colaborezi, este indicat sa inchei cu aceasta un contract oficial. Documentul trebuie sa contina datele de contact ale celor 2 parti implicate, serviciile de care urmeaza sa ai parte, tarifele pe care trebuie sa le suporti, precum si perioada contractuala. Citeste cu atentie contractul inainte sa-l semnezi, pentru a te asigura ca totul este in ordine.

Care sunt beneficiile de care ai parte pe termen lung?

Avand la dispozitie sprijinul OIREP-ului pe care il alegi, te bucuri de cateva avantaje extrem de importante. Cel mai important este, de exemplu, acela ca respecti legislatia in vigoare prin degrevarea responsabilitatii catre o echipa de specialisti. In acelasi timp, te asiguri ca toate rapoartele de mediu sunt depuse in timp util la Autoritatea Nationala de Mediu si ca in situatia unui control din partea inspectorilor, totul va fi in regula.

Un alt beneficiu, de care ai parte, este acela ca obtii mai mult timp in care sa te ocupi de chestiunile administrative in cadrul firmei pe care o conduci. In acest fel, poti sa supervizezi mai indeaproape toate sarcinile de zi cu zi, modul in care se desfasoara productia sau cum sunt realizate campaniile de promovare.

Folosind datele de contact de mai jos, poti lua legatura foarte usor cu reprezentantii Ecologic3rambalaje.ro.Acest partener iti vine in ajutor in ceea ce priveste intocmirea rapoartelor de mediu, dar si gestionarea tuturor tipurilor de deseuri ambalaje introduse pe piata. Respecta legislatia in vigoare si protejeaza mediul inconjurator: doar astfel ne putem bucura de o viata sanatoasa!

Date de contact:

E-mail: office@ecologic3rambalaje.ro

contact@ecologic3rambalaje.ro

Telefon: 0239 680 500