Ai nevoie de un laptop urgent  sau te gândeşti să îţi cumperi unul nou ?  

Iată ce criterii trebuie să ai în vedere înainte să cumperi produsul :

 

1.Bugetul alocat 2. Pentru ce îl vei folosi 3. Cât va fi folosit 4. Diagonala dorită 5. Brand-ul dorit 6. Dotările pe care vrei să le aibă 7. Durata bateriei

 

Citeşte şi: De ce sa tii cont in alegerea tabletei perfecte

 

În ceea ce priveşte strict laptop-ul vizat, trebuie să verifici aspectele lui, cele mai evidente, precum:

1.Mărimea;

2.Performanţa;

3.Caracteristicile;

4.Fiabilitatea;

5.Uşurinţa utilizării;

6.Portabilitatea;

7.Durata de viaţă a bateriei;

8.Dimensiunile ecranului;

9.Calitatea tastaturii.  

 

Sunt atât de multe, încât cei mai mulţi sunt tentaţi să se orienteze doar după preţ. Este, totuşi, foarte important să faci o bună investiţie şi să ai în vedere că nu îţi achiziţionezi un astfel de produs în fiecare zi. Aşadar, trebuie să o faci cu mare atenţie.

 

Testează înainte să cumperi !

Deşi nu toate magazinele îţi permit testarea produsului înainte de achiziţionare, în ultimii ani, unele iţi permit să returnezi, în termen de 30 de zile, produsul cumpărat.

 

Astfel, chiar dacă iniţial ai considerat că echipamentul achiziţionat corespunde nevoilor tale, ai posibilitatea să il schimbi sau să iţi primesti banii înapoi, dar asta depinde de politicile fiecărui magazin.

 

Alege un laptop cu un procesor puternic, dar şi o placă de bază dedicată. E foarte important ca procesorul, memoria RAM şi placa video să ofere utilizatorului o experienţă cât mai placută. Spre deosebire de procesor, memoria RAM contează. Vrei să ai cel puțin 4 GB de RAM. Un laptop cu mai puţin va părea lent, cu întârzieri enervante între momentul în care faci clic pe o comandă de meniu sau apeşi o tastă şi momentul în care se întamplă efectiv ceva.

 

Citeşte şi: Povestea de succes a unui constantean care investit in inovatie. Cum a reusit sa se dezvolte in plina criza economica?

 

Cantitatea de RAM, tipul și producatorul procesorului, tipul şi capacitatea hard disk-ului şi tipul memoriei video sunt aspecte ce ţin de performanţa directă.

 

Producătorul laptop-ului contează mai puțin. Cumpără un brand care îţi inspiră cea mai mare încredere sau faţă de care ai o afinitate.