Victor Maxim este unul dintre tinerii români care au pornit la drum cu credinţa că poţi lupta cu obstacolele birocraţiei, că depinde numai de tine cât câştigi şi că poţi ajunge pe cont propriu departe, chiar dacă porneşti de la zero. Şi a reuşit!

 

Citeşte şi: Cum poti afla ce asteapta clientii tai? Tehnicile interviului online de adancime

 

La 16 ani, Victor Maxim lucra ziua ca ospătar şi noaptea ca promoter. La scurtă vreme, a decis să se angajeze la institutul de cercetare GfK România şi a trecut fără probleme de interviul la care se bătea cu alţi 19 candidaţi. În scurt timp, şi-a dat seama că este atras de dommeniul publiciţătii, aşa că şi-a luat destinul în propriile mâini şi s-a hotărât să îşi construiască o afacere.

 

Unde ţi-ai putea manifesta mai bine creativitatea ca în publicitate? Pentru început, Victor a dezvoltat, împerună cu câtiva parterneri, proiectul Litoral Media, pe care l-a realizat cu o investiţie de 40.0000 de euro şi prin care oferea spaţiu de expunere în hotelurile de pe litoralul românesc. Nu a trecut mult timp şi afacerea sa s-a extins pe litoralul din Bulgaria şi în staţiunile de la munte.

 

Fiind pasionat de antreprenoriat, constănţeanul a observat că pe piaţă nu există reviste de business care să vorbească despre mediul de afaceri regional, aşa că s-a decis să lanseze chiar el Business People, Business Day şi Business Life, fiecare pentru o altă regiune a ţării.

 

Din nefericire, a trecut puţin timp după aceea şi tara a intrat în criza economică. Pentru a-şi salva investiţia, Victor Maxim şi-a dat seama că este nevoie să întrerupă activitatea celor trei publicaţii până ce va vedea o redresare pe piaţă. În acelaşi timp, nu putea să abandoneze definitiv afacerea, avea nevoie de idei, trebuia să inoveze.

 

Despre aest principiu, Victor Maxim scrie pe blogul său: Am un crez şi un motiv al meu: Inovarea mai presus de succes, se numeşte excelenţă!

 

Aşa s-a întâmplat şi în cazul publicaţiilor pe care le deţinea. Aşadar, ce era de făcut?

 

După ce a mers prima dată la un film 3D, la Avatar, Victor Maxim a vrut să-şi cumpere o pereche de ochelari 3D, însă în momentul în care a încercat să facă comanda, şi-a dat seama că trebuie să achiziţioneze cel puţin 1.000 de bucăţi ca să poată primi livrarea din China.


Citeşte şi: Primul roman care castiga la Sony World Photography Awards 2013 – Alecsandra Dragoi

 

Cu cele 999 de perechi rămase, a înfiinţat prima revistă 3D din România, 3D Magazin: „Am introdus un concept nou în publishingul din România. Practic, în plină criză economică, când unele titluri bine cunoscute îşi închideau porţile, am investit în inovaţie”, declară Victor Maxim, conform Forbes România.

 

Această idee a fost vândută cu 50.000 euro către un trust media aflat în plină expasiune, iar Victor a obţinut un profit considerabil, arătând că orice se poate, dacă eşti curajos şi neocolit de idei.