E un câine? E o frunză sau un peşte? Nu, e un cavaler cu o maimuţă. Cum de nu aţi observat din prima?

 

Privitul norilor e un joc foarte amuzant pentru copii, dar să nu vă surprindă dacă îl practică şi foarte mulţi adulţi. În acelaşi timp, privitul norilor este unul dintre puţinele hobbyuri care nu necesită echipament special şi tot ce îţi trebuie este puţin timp liber şi multă imaginaţie. Este o activitate de care se poate bucura întreaga familie, la o ieşire în natură.

 

Relaxare

 

Ce poate fi mai relaxant decât să stai întins pe spate şi să priveşti norii de pe cer? Ani de zile, filosofi, scriitori şi oameni pasionaţi de mediul înconjurător au scris despre importanţa de a sta în natură şi de bucuria pe care această relaţionare o poate aduce. Acest lucru este descris de către filosoful Ralph Waldo Emerson care spune că „Natura este un nor mişcător care este întotdeauna şi niciodată la fel”.

 

Imaginaţie

 

Norii, deşi sunt foarte asemănători între ei, aceştia pot părea total diferiţi sau pot avea o cu totul altă formă pentru fiecare persoană în parte. Privitul norilor vă oferă şansa de a vă exersa imaginaţia şi în acelaşi timp este o metodă foarte bună de relaxare. Este o activitate atât de benefică omului, încât de-a lungul istoriei, marile minţi ale omenirii profitau de orice ocazie pentru a ieşi în natură să se relaxeze privind norii cerului.

 

Educaţie

 

Privitul norilor vă oferă şansa de a vă folosi imaginaţia, dar în acelaşi timp poate fi şi o experienţă nouă din punct de vedere educaţional. Aveţi ce învăţa privind cerul! Folosiţi această oportunitate pentru a învăţa despre tipuri diferite de nori: cumulonimbus, altrostratus, dar şi alte particularităţi pe care le au aceste „obiecte plutitoare” pe cer.

 

Costuri

 

Da, este foarte adevărat! Privitul norilor este un hobby gratuit. Nu costă absolut nimic să te întinzi pe spate şi să priveşti spre cer, dând liber gândurilor şi imaginaţiei. Cu toate acestea, dacă staţi într-o zonă aglomerată de clădiri, s-ar putea să aveţi nişte costuri legate de transportul până în afară oraşului, unde puteţi să vă întindeţi liniştiţi pe spate, fără ca lumea să se uite ciudat la voi.

 

Toate ca toate, dar privitul norilor este un hobby extraordinar de relaxant, iar în ziua de astăzi suntem atât de ocupaţi cu munca şi cu treburile din casă sau din afară ei, încât rareori ne mai oprim să ne uităm la nori sau să ne bucurăm de timpul liber în natură.

 

 

Până la urmă ce credeţi că e norul de aici? O balenă sau o albină?

 

Autor: Vlad Teodorescu