Un hacker român din Timișoara, care folosește pseudonimul TinKode, a fost arestat astăzi de către procurorii Direcției de Investigație a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) pentru că este suspectat de spargerea serverelor NASA, Pentagon și ale Armatei Statelor Unite ale Americii. 

 

Citeşte şi: FBI va face o aplicaţie pentru a monitoriza reţelele sociale

 

TinKode este un tânăr de 20 de ani, student la Facultatea de Informatică din cadrul Universității de Vest din Timișoara, numele său adevărat fiind Răzvan Manole Cernăianu. Nota sa de admitere la facultate a fost de 7.17, o notă care nu reflectă adevăratul potențial al tânărului hacker bănățean.

 

 

După ce a reușit să intre în serverele autorităților americane NASA, Pentagon și Armata SUA, acesta a publicat pe blogul său personal informațiile referitoare la modul în care a procedat pentru a ajunge la anumite informații strict secrete. 

 

TinKode a postat și pe pagina să de Facebook modul în care a reușit să-și plătească ratele fără a scoate din buzunar niciun ban. Datele privind vârsta sa reală sunt eronate atât pe Facebook cât și pe Wikipedia, acestea arătând că Răzvan Manole Cernăianu s-ar fi născut în 1977.

 

Un astfel de om este de o inteligență sclipitoare și poate fi valorificat la adevăratul său potențial. Multe site-uri de securitate ofereau, prin concurs, locuri de muncă celor care reușeau să le intre în sistem. Având în vedere că TinKode are doar 20 de ani, acesta ar putea fi reabilitat pentru a lucra în interiorul serviciilor, unde este cu adevărat nevoie de oameni cu o asemenea pricepere și cu un grad de competență ridicat.

 

Sloganul său personal pe care îl promovează pe Facebook este „Lazy but smart”, mai exact, „Leneș dar deștept”, fapt ce nu poate fi contestat, cel puțin nu și a doua parte. O persoană care reușește performanțe informatice de o așa natură merită să fie reeducată pentru că ar putea ajuta în elaborarea unor servicii informaționale de maximă securitate.

 

Citeşte şi: Ce este tratatul ACTA? Spune NU ACTA!

 

TinKode este încă un hacker autohton care reușește să pună România pe harta lumii, indiferent în ce sens sunt percepute acțiunile sale. România dă dovadă încă o dată că nu duce lipsă de oameni valoroși, chiar dacă aceștia mai trebuie puțin „cizelați” pentru a servi cu adevărat comunitatea în care locuiesc.