Actualitatea românească nu dă încă semne de stabilizare sau de intrare în normalitate, cel puțin nu în viitorul apropiat, dar a început să se contureze o idee, un fapt, un viitor Președinte al României, în persoana Primarului General al Capitalei, Sorin Oprescu.

 

Citeşte şi: Politicienii in care romanii au incredere: Oprescu, Ponta si Antonescu (Sondaj CCSB)

 

Ultimele evenimente petrecute pe plan politic în România indică clar faptul că nu vorbim doar de presupuneri, toți factorii indicând o certitudine! Următorul Președinte al României va fi Sorin Oprescu!

 

 

Ce îl propulsează pe Sorin Oprescu în postura de favorit la alegerile prezidențiale?

  

 

1. Rezultatul Referendumului pentru demiterea președintelui Traian Băsescu

 

În urma referendumului, românii au demonstrat că nu mai au încredere în actuala clasă politică care conduce țara de la Gheorghe Gheorghiu-Dej încoace. Românii s-au săturat de politicieni și de partide ca de mere acre sau ca de salamul de soia, mai mult ca niciodată!

 

 

Drept dovadă stau lunga serie de proteste din țară, cu punctul central fixat în Piața Universității din București, proteste îndreptate împotriva întregii clase politice, nu doar împotriva PDL-ului și a lui Traian Băsescu.

 

Niciodată românii nu au mai fost atât de mobilizați(în „democrație”), reușind să fie consecvenți în cerințele lor, derulând ample campanii stradale și campanii în mediul online, fiecare român cerând câte un lucru. Nu toți cer același lucru, dar fiecare știe că își dorește SCHIMBAREA!

 

De la VREAU O ȚARĂ CA AFARĂ și până la NEAM SĂTURAT DE VOI, imaginația românilor nu a dat semne de oboseală în fața clasei politice care pur și simplu nu se mai uită la oameni, uitând de cei care i-au „înscăunat” și privind cu capul sus doar înspre interesele lor, înspre interesele de partid.

 

 

După afișarea rezultatelor, românii au ieșit din nou în stradă, dar nu pentru Crin Antonescu sau Victor Ponta, nu pentru USL, au ieșit pentru România, au ieșit pentru schimbare! 

 

Evident, a început și criza în interiorul USL, „frăția” PSD-PNL-PC dând semne de instabilitate, cu certuri între membrii Uniunii, fapt ce demonstrează că și ei își doresc o schimbare. Dar ce schimbare? Își doresc înlocuirea lui Crin Antonescu, care scade vizibil în sondaje și nu mai reprezintă o certitudine pentru funcția de președinte al României.

 

 

2. Asemănarea dintre Traian Băsescu și Crin Antonescu: De la „Îmi dau demisia în 5 minute” la „Dacă Traian Băsescu se întoarce la Cotroceni, mă retrag din viața politică, definitiv

 

Faptul că Traian Băsescu și Crin Antonescu se poartă din ce în ce mai mult unul ca celălalt îi face pe români să realizeze că în politică, oamenii celor două mari carteluri, pardon tabere politice, sunt „aceeași Mărie, dar cu altă pălărie„. 

 

 

Românii nu mai pot fi prostiți și aici intervine dorința poporului de a vedea un independent în fruntea țării. Cine altul credeți că este acel independent care se bucură și de cea mai mare cotă de încredere din partea românilor? Ați ghicit. Este Sorin Oprescu, „prezidențiabilul” independent.

 

 

3. Ultimele sondaje de opinie, efectuate la nivel național

 

Conform ultimului sondaj CCSB, Sorin Oprescu conduce detașat în topul încrederii românilor, cu o cotă de 49%, fiind urmat de Victor Ponta (care nu candidează în 2014) și de Crin Antonescu, abia pe locul al treilea cu 38% din preferințele românilor.

 

Acest sondaj este vizibil și pentru cei din interiorul USL și este evident că nu vor risca să arunce în cursa pentru Președinția României, un om situat abia pe locul al treilea, cu atât mai mult cu cât se dorește înlăturarea lui Crin Antonescu și de la șefia PNL, conform declarațiilor lui Radu Zlati (pe blog), fostului său consilier.

 

E cert! PNL-ul nu-l mai vrea pe Crin Antonescu! USL-ul bate și el în retragere în privința liderului liberal, iar românii nu își doresc un nou președinte fără cuvânt. Fără tărie de caracter, fără tăria asumării propriilor vorbe.

 

În urma acestui sondaj, care nu a fost mediatizat nici măcar de trustul Intact al cărui proprietar este Dan Voiculescu, cel care deține și CCSB, este evident că se dorește o mușamalizare a faptului că USL-ul este în cădere liberă(ca de altfel și PDL-ul). Au apărut rapid alte sondaje, făcute de alte companii de sondare (IMAS și Money Channel), prin care s-a încercat disimularea primului sondaj CCSB.

 

În sondajul IMAS se vorbește mai mult de partide și de poziția lor în preferințele românilor, pe când în sondajul Money Channel, Sorin Oprescu este coborât, ușor forțat, imediat lângă Dan Diaconescu, fapt ce poate fi simplu contestat, având în vedere că Sorin Oprescu a câștigat Primăria Capitalei, pe când candidații PP-DD care apăreau pe afiș aproape în cârcă cu Dan Diaconescu, nu au obținut nici măcar 5% în București.

 

 

Toate aceste lucruri îl propulsează pe Sorin Oprescu și în același timp îl și recomanda ca favorit pentru a fi următorul președinte al României, cu atât mai mult cu cât a demonstrat că se poate lupta împotrivă mașinăriei de partid a PDL-ului, zdrobindu-i pe Silviu Prigoană și pe Nicușor Dan la alegerile pentru Primăria Bucureștiului.

 

Citeşte şi: Sorin Oprescu, favorit in cursa pentru presedintie

 

Să nu credem totuși că Sorin Oprescu este cel care a inventat roata sau cel care a adus apa caldă în România, dar printre toți politicienii și printre toate partidele din România, se diferențiază ca fiind răul cel mai mic dintre toate relele noastre mioritice.

 

CERTITUDINEA: Sorin Oprescu, următorul Președinte al României.

 

Foto: WashingtonPost