Odată cu anularea restricțiilor pentru români și bulgari pe piața muncii din Marea Britanie, anunțată din 2014, experții britanici preconizează că un număr de aproximativ 30 de milioane de muncitori din România și Bulgaria vor veni în Regatul Unit, informează tabloidul Sunday Mail.

 

Citeşte şi: Satul cu cel mai lung nume din Marea Britanie

 

Tot ei precizează că valul de români și bulgari ce vor sosi în Marea Britanie pentru a ocupa locuri de muncă va fi mai mare decât numărul polonezilor veniți în anul 2004. Ministrul britanic de Interne Theresa May s-a pronunțat în mai multe rânduri pentru oprirea liberei circulații a forței de muncă în Uniunea Europeană, însă acest lucru ar însemna încălcarea tratatului semnat cu România și Bulgaria în anul 2007.

 

 

Temerile muncitorilor britanici deja încep să apară, speriați fiind de gândul că locurile lor de muncă vor fi ocupate de români și bulgari care ar accepta același post pentru mult mai puțini bani.

 

Citeşte şi: Prinţul Charles face lobby pentru România

 

Sunday Mail informează că aproximativ 40.000 de români și bulgari au migrat în Marea Britanie în anul 2011, care se adaugă la cei peste 130.000 care locuiau deja acolo.

 

Foto: StiriDeCluj