Un bărbat foarte sărac trăia alături de nevasta sa. Într-o zi, soția lui, care avea părul foarte lung, l-a rugat să îi cumpere un pieptene ca să-și îngrijească podoaba capilară, pentru a avea un păr frumos.

Citeşte şi: FACEBOOK: Socializare sau Matrimoniale?

 

Bărbatului i-a părut foarte rău și a refuzat-o. A început să-i explice că nu are bani nici măcar pentru a-și repara cureaua ceasului care abia i se stricase. Nevasta sa nu a insistat.

 

În timp ce mergea la muncă, bărbatul trece pe lângă magazinul ceasornicarului și intră înăuntru pentru a-și vinde ceasul stricat. L-a vândut la un preț foarte mic pentru că era stricat, dar a strâns destui bani pentru a-i cumpăra soției sale un pieptene.

 

După ce a terminat munca, s-a dus acasă cu pieptenele în mână, gata să îl ofere nevestei sale. Ajuns în casă, a rămas surprins când și-a văzut soția tunsă, cu părul scurt.

 

Ea își vânduse părul, iar cu banii obținuți i-a cumpărat soțului o nouă curea pentru ceasul său. Lacrimile au început să curgă în șiroaie pe fețele celor doi, dar nu din cauza lucrurilor pe care le-au făcut, care s-au dovedit a fi inutile, ci datorită iubirii reciproce ce și-o poartă cei doi.

 

Citeşte şi: Patru foşti tirani ai lumii şi poveştile lor de dragoste

 

MORALA: A iubi nu înseamnă nimic, a fi iubit înseamnă ceva, dar a iubi și a fi iubit de persoana pe care o iubești înseamnă TOTUL. Niciodată nu neglijați dragostea dintre voi.