Pentru majoritatea românilor, numele de Timișoara stârnește o emoție sau oferă o stare de bine, o stare care te pune pe gânduri: „Timișoara, de aici a început și după aia în toată țara!”. Orașul reședință de județ a Timișului este demonstrația vie a expresiei „Tot Banatu-i fruncea”, fapt ce în puține situații poate fi contestat.

 

Citeşte şi: Cele mai bune oraşe din lume în care poţi locui

 

 

Cu o populație de aproximativ 310.000 de locuitori, Timișoara este cel mai important oraș din Vestul României, atât din punct de vedere economic, cât și din punct de vedere cultural-turistic. Este un oraș cu un farmec aparte, un oraș viu, un oraș care trăiește prin toate locurile sale minunate și emană o energie, o stare de spirit, din toate „colțurile” sale.

 

 

 

Ultimul filmuleț realizat despre Timișoara prezintă o zi în viața locuitorilor, fiind o incursiune de 24 de ore în sufletul orașului.

 

 

„Mica Viena”, cum era denumită pe vremuri, este primul oraș din Europa cu străzile iluminate electric, acesta fiind doar unul dintre lucrurile care fac din Timișoara un oraș special și cu totul unic în lume, fiind totodată și locul de unde a pornit Revoluția din decembrie 1989. 

 

 

 

Cotidianul în limba română „Luminătorul” a scris despre punerea în funcțiune a lămpilor electrice pe străzile Timișoarei, în anul 1884, remarcând entuziasmul locuitorilor care treceau pe străzi, plini de uimire și mândrie: „O lumină alb-gălbuie inundase instantaneu străzile din urbea de pe Bega şi colora clădirile elegant decorate cu arabescuri şi motive ale barocului târziu. Lumea rămăsese surprinsă de absenţa lampagiilor care, cu suliţa, aprindeau felinar după felinar. Dacă aveai răbdare suficientă, puteai vedea cum lumina se întindea în lungul străzilor, ca un val ce avea să spargă misterele nopţii.”, informează Ziua de Vest.

 

Citeşte şi: Locuri de vizitat: Rasnov – Cetatea celor Trei Roze (FOTOREPORTAJ)

 

Timișoara este fără doar și poate unul dintre cele mai frumoase și reprezentative orașe ale țării, fapt ce face din Mica Viena un loc de vizitat, cel puțin o dată în viață.

 

Foto: Flickr