Oamenii de știință din Marea Britanie au descoperit o specie nouă de crab care se află pe fundul părții de sud a Oceanului Pacific. Această nouă specie a fost denumită pentru moment “The Hoff”, datorită pieptului păros al acestui crab.

 

Noua specie încă nu a fost clasificată, iar denumirea informală pe care o are în acest moment a fost dată cu trimitere la actorul american David Hasselhoff.

 

Profesorul Alex Rogers, coordonatorul echipei de cercetători care au descoperit noua specie de crab, a precizat că momentan este vorba de un crab tip yeti și acesta va primi în cel mai scurt timp o denumire științifică.

 

Crabii yeti au fost pentru prima oară identificați în Pacificul de Sud și sunt ușor de recunoscut prin faptul că au mult păr, dar și prin cleștii și membrele pe care le folosesc pentru a crește bacterii pe care apoi le mănâncă.

 

 

„Acest crab apare în densități foarte mari. E incredibil să vezi aceste animale cum stau adunate una lângă alta. În unele locuri ajung să fie până la 600 de crabi pe metru pătrat.”, a declarat Alex Rogers.

 

„The Hoff” este doar una dntre speciile noi descoperite cu ocazia acestei cercetări, echipa înregistrând diferite tipuri de steluțe de mare, crustacee și chiar o caracatița palidă, toate acestea la peste 2.500 de metri adâncime.

 

Ceea ce i-a surprins pe cercetători nu a fost ceea ce au găsit, aceștia fiind mai surprinși de ceea ce lipsea. Până la primirea unei denumiri științifice, noua specie de crab se va numi informal „The Hoff”, fapt ce nu poate decât să îl bucure pe David Hasselhoff, a concluzionat profesorul britanic Alex Rogers.

 

Sursa: BBC