Dacia Lodgy este primul model de autoturisme care nu va fi produs şi pentru România. Acesta va fi prezent la Salonul Auto de la Geneva din martie 2012, stimulând un nou val de vânzări.

 

 

O maşină pentru întreaga familie – Lodgy

 

 

„Numele – Lodgy – care aminteşte de englezescul „lodge”, este o trimitere directă la trăsătura sa esenţială: capacitatea de a găzdui o întreagă familie şi bagajele sale”, se arată în comunicatul făcut public pe site-ul companiei.  

 

 

Datele companiei arată că modelul Logan, relansat în 2004, a reuşit să aducă notorietate brandului, întrunind pe piaţa europeană cele mai importante calităţi: generozitate, cel mai bun raport preţ/spaţiu interior, fiabilitate şi robusteţe.

 

 

Noul model Lodgy este unul mai mult decât spaţios, conceput pentru familii numeroase, având o variantă chiar şi cu 7 locuri. De altfel, compania se laudă cu câteva echipamente noi, disponibile în premieră pentru această versiune.

 

Dacia Lodgy are o lăţime de 4,5 metri, trei rânduri de scaune şi un portbagaj cu un volum considerabil, în care pot fi lejer transportate toate bagajele familiei.


Dacia intră în competiţie cu Lodgy Glace


 

De asemeneea, cu ocazia participării la Trofeul Andros, Dacia Dacia lansează şi o maşină de competiţie, cu totul remarcabilă. Lodgy Glace este numele automobilului cu care se va înscrie Dacia în concurs. Două maşini de acest fel vor fi pilotate anul acesta de un trio de piloţi de excepţie: Alain Prost, Nicolas Prost şi Evens Stievenart. La mijloc de sezon, Alain Prost se află pe primul loc, cu două victorii obţinute în trei curse.


 

Anul 2011 a însemnat, pentru Dacia şi Renault, o creştere cu 4,4% a numărului de înmatriculări pe piaţa germană, reprezentand 160.366 de autovehicule, adică o cotă de piaţă de 5.1%.

 

 

Foto: dacia.ro