Cel mai luxos tren express din Europa, Orient Express, va ajunge pe 3 septembrie 2012, la ora 14:20, în București, la Gara de Nord, informează CFR Călători. Trenul va trece prin România și va staționa la Sinaia și la Gara de Nord.

 

Citeşte şi: Metroul din Moscova – Unul dintre cele mai vechi din lume (FOTOREPORTAJ)

 

Orient Express parcurge ruta Paris-Istanbul o dată pe an, încercând să aducă aminte de vremurile demult apuse, de acum 125 de ani, când pornea la drum din Gara de Est din Paris, până în Orientul apropiat, la Instanbul, precizează Income Magazine.

 

 

 

Biletele de tren pentru dus și pentru întors se vând separat, în funcție de ruta aleasă, Paris – Istanbul sau Istanbul – Veneția, prețul variază între 7.000 și 14.000 de euro. Pentru o călătorie completă, Paris – Viena – Budapesta – Sinaia – București – Varna – Istanbul – București – Sinaia – Budapesta – Viena – Veneția, prețul ajunge la 28.000 de euro.

 

 

 

 

Orient Express va tranzita România în perioada 2-10 septembrie, luni dimineața fiind programată oprirea la Sinaia, unde pasagerii vor putea vizita Castelul Peleș, după-amiază urmând să ajungă la București, iar marți se va porni înspre Istanbul.

 

 

 

La întoarcere, pe 8 septembrie 2012, Orient Express va ajunge la Gara de Nord din București la ora 14.00, iar pe 9 septembrie este programată o nouă oprire la Sinaia, care va dura 5 ore.

 

Citeşte şi: Cea mai periculoasa piata din lume: Piata Maeklong din Thailanda

 

Toți cei pasionați de călătorii și de istoria unor drumuri care îmbină cultura cu turismul, într-o formă extrem de luxoasă, vor avea posibilitatea de a vedea și fotografia Orient Express-ul, atât în București cât și la Sinaia.

 

Sursa Foto: Jaunted