Metroul din capitala Rusiei, Moscova, este unul dintre cele mai vechi din întreagă lume. Construcția rețelei de trenuri subterane a început în anii ’30, prima stație fiind inaugurată în data de 15 mai 1935. Rețeaua metroului s-a extins foarte mult în timp, ajungând la 250 de km de linii de tren, iar după numărul de pasageri este cel mai folosit metrou de pe glob.

 

Citeşte şi: Cele mai bune oraşe din lume în care poţi locui. TOP 2011

 

În stațiile noi, similar cu celelalte stații noi din alte orașe mari, se folosește un stil practic și modern, în restul stațiilor, cele mai vechi, decorul este unul bogat, fiecare stație arătând ca interiorul unui palat.

 

Stația Krasnopresnenskaya

 

Stația Mayakovskaya

 

Stația Komsomolskaya-Koltsevaya

 

Stalin, din dorința sa de a arăta cât de bine se poate trăi în comunism, a cerut împodobirea stațiilor cu marmură adusă din mai multe colțuri ale lumii, adesea fiind prezente chiar și pietre semiprețioase și statuete pentru a întregi decorul „regal”.

 Harta metroului din Moscova

 

Stația Arbatskaya

 

Stația Kiyevskaya

 

Stația Mayakovskaya

 

Având în vedere frumusețea deosebită a metroului din Moscova, acesta a devenit o reală atracție turistică, adunând anual sute de mii de turiști care vin să admire stațiile decorate foarte generos și cu un simț estetic ieșit din comun.

 

Citeşte şi: Oraşe-mahala: Makoko, Nigeria

 

Foto: Go East Europe