Ca în fiecare an, începând din 1998 și până în prezent, la The Notorious IBE au participat breakdanceri de pe toate continentele. Finalele s-au disputat între echipele Statelor Unite ale Americii, Europei și Americii de Sud.

 

Ceea ce face ca The Notorious IBE 2011 să fie cel mai popular și cel mai important eveniment în lumea breakdance-ului este faptul că la această competiție nu există juriu, publicul fiind singurul care poate decide învingătorii.

 

 

Lupta strânsă din acest an între reprezentații celor trei continente a stârnit numeroase dispute, toate fiind înspre binele acestei arte numită breakdance. În fiecare an competitorii încearcă să fie mai buni decât în anul precedent, autodepășindu-se și realizând niște lucruri care par imposibile pentru un om.

 

Sărituri de peste doi metri, învârtitul în cap de peste două minute și posibilitatea de a sta într-un singur deget sunt doar o parte infimă din lucrurile pe care acești sportivi-artiști le realizează în timpul concursului.

 

Statele Unite ale Americii versus Europa

 

Europa versus America de Sud

 

Statele Unite ale Americii versus America de Sud

 

S-a dat o luptă crâncenă și în acest an între Statele Unite ale Americii, Europa și America de Sud, dar până la urmă, toți competitorii au avut de câștigat la numărul de fani impresionați, premii primite, notorietate și contracte publicitare de milioane de euro.

 

Breakdance-ul nu este un sport pentru oricine, necesită foarte mult antrenament, muncă zilnică, devotament, pasiune și nu în ultimul rând, o doză enormă de talent și agilitate. Este evident că un astfel de sport nu este recomandat acasă, mai ales celor neinițiați în tehnicile și în arta de a fi breakdancer.