O recapitulare a filmelor care au apărut până acum, în anul 2012, ne arată că a fost într-adevăr un an destul de productiv, iar în ce privește comedia, cinefilii se pot bucură de o varietate de animații care surprind caractere construite atent, personaje simpatice, care se fac ușor îndrăgite de public.
 
 
Astfel, aruncând o privire pe opiniile celor care intră pe forumurile despre film, am pus la un loc cele mai apreciate filme de comedie de anul acesta.

 

 

Citește și: Hotel Transylvania – o comedie animata despre Dracula

 

Ultimul Corupt din Romania

Titel Pangică, un mafiot, care a devenit doctor în ştiinţe vrea să construiască un muzeu care să-i glorifice viaţa, în care a fost vânzător în Piaţa Obor și a ajuns senator. Monica Lăcustă, iubita grupului de prieteni, are o funcţie politică şi ea, a ajuns ”doamna ministră”. Comedia începe cu venirea de la Bruxelles a amicul Marcel, general din serviciile secrete, care a primit sarcină să aresteze un corupt din România. Nimic mai uşor decât să-şi aresteze unul dintre prieteni, dar pe care?

 

 

 

 

The Campaign

Deși s-ar părea că are experiență din campaniile electorale, adevărul e că Brady nu a concurat niciodată cu nimeni pentru voturi, pur și simplu fiindcă nimeni nu s-a mai înscris în cursă să îi fie oponent. După ce Brady dace o gafă majoră în public, doi afaceriști bogați decid să-l dea jos de la putere așa că pun la cale un plan. În ultimul moment, se înscrie în cursă Marty Huggins, un bărbat naiv și neinițiat, dar cu o apariție modestă, care nu are habar cum se trag sforile în politică.

 

 

What To Expect When You´re Expecting

Cinci cupluri așteaptă să devină părinți, însă habar nu au ce îi așteaptă. Cu umor, dar şi multe bătăi de cap, cei zece vor descoperi ce înseamnă să fii părinte. Filmul este inspirat de bestsellerul „What to Expect When You’re Expecting”, carte aleasă în SUA drept una dintre cele mai influente din ultimele decenii.

 

 

Moonrise Kingdom

Undeva prin anii 60′, un băiat şi o fată care trăiesc pe coasta unei insule din New England se cunosc la şcoală, se plac şi încep să-şi trimită bileţele, scrise cu creioane colorate, în care plănuiesc să fugă de acasă.

 

Hotel Transylvania

Monştrii nu au fost niciodată în relaţii cordiale cu oamenii şi se izolează ori de câte ori au ocazia la hotelul de cinci stele din Transilvania, pe care l-a inaugurat contele Dracula în anul 1898 şi care le pune la dispoziţie condiţii de cazare luxoase, servicii de catering şi diverse metode de relaxare.

 


 

Neighborhood Watch

Un grup de tați încearcă să își apere familiile, încercând să descopere complotul ce ar duce la distrugerea Pamantului. Totul pleacă de la ideea că orice idee e bună, chiar să inventezi o poliție comunitară, când asta te ajută pentru a scăpa de îndatoriile casnice.

 


Finding Nero

„Finding Nemo” este o animatie ce prezinta aventurile a doi pesti arlechin, tata si fiu. Nemo este un mic pestisor ce doreste sa exploreze intinderile oceanului. Marlin, tatal sau, incearca sa-l invete pe Nemo pericolele oceanului insa nu cu foarte mult succes. In prima zi de scoala Nemo este fascinat de toate locurile noi pe care le intalneste si se desparte de colegii sai.

 

 

This means War (Să fie război)

Doi ageni CIA, bine antrenați și cu experiență bogată fac o echipă grozavă, iar faptul că sunt prieteni din copilărie şi parteneri inseparabili în misiuni îi transformă într-o forţă greu de învins. Totulse schimbă în momentul în care află că sunt îndrăgostiți de aceeași femeie.

 

 

Brave (Neînfricata)

În Scoţia, în regatul condus de Regele Fergus, Merida e prinţesa cu o personalitate puternică, dar o fiică neascultătoare şi un foarte bun arcaş. Ea sfidează obiceiurile sacre ale ţării şi determină harababura în tot regatul.

 

 

Citește și: 

TOP 10: Cele mai piratate filme ale anului 2011

 

The Five-Year Engagement

Tom Solomon îi declară iubire veşnică frumoasei Violet Barnes şi o cere în căsătorie la un restaurant, într-un cadru romantic, dar la petrecerea de logodnă la care este invitată toată familia şi la care cel mai bun prieten pe nume Alex Eilhauer proiectează în glumă un filmuleţ cu fostele iubite ale viitorului mire.