Clever Taxi este o aplicație gratuită de comandă taxi pentru telefoanele mobile de tip smartphone și a fost lansată de compania Clever Tech în data de 4 octombrie 2012. Prin intermediul aplicaţiei, utilizatorii pot vedea dinainte şi îşi pot alege, compania, dar şi şoferul care îi va conduce. De asemenea, prin intermediul acesteia, se poate calcula timpul exact în care acesta va ajunge pentru a prelua comanda.

 

Citeşte şi: EXCLUSIV! Aplicaţia care-ţi calculează cea mai scurtă rută urbană. Interviu cu Tudor Iliescu

 

Clever Taxi, fondată de tinerii antreprenori Mihai Rotaru (CEO) și Alexandru Dumitru (CTO) alături de Andrei Pitiș, are începând din luna mai 2014 un nou investitor. Astfel, în urma celei de-a doua runde de finanțare, grupul de companii Neogen se alătura și el proiectului Clever Taxi. Grupul Neogen deţine site-uri de recrutare şi platforme e-commerce în Europa Centrală şi de Est precum: BestJobs, Zumzi, Kolektiva , Vivre, CeeVee.

 

Călin Fusu, CEO Neogen, a explicat care este tipul de soluţii pe care se axează Neogen: Neogen se axează pe ‘mobile marketplaces’, soluții care ne simplifică viața cu ajutorul telefonului mobil. Sperăm să putem contribui la extinderea regională a business-ului Clever Taxi”.

 

După securizarea noii finanțări, Clever Taxi plănuiește expansiunea pe noi piețe și dezvoltarea produsului cu scopul de a răspunde cât mai bine necesităților și cerințelor consumatorilor. Odată cu noua investiție, urmează o nouă etapă în dezvoltarea aplicației și o extindere în mai multe țări.

 

„Suntem bucuroși că aplicația CleverTaxi a reușit să schimbe atât de multe în comportamentul utilizatorului de taxi în cele 18 luni de la lansare. Cu ajutorul acestei investiții vom duce mai departe platforma și vom realiza o extindere în mai multe țări”, a declarat Mihai Rotaru, CEO CleverTaxi.

 

Citește și: Principii şi strategii de impact în construirea unei cariere de succes

 

 Aplicația reprezinta o inovaţie pe piaţa românească şi internaţională. Astfel, Clever Taxi a contribuit semnificativ la îmbunătățirea experienței consumatorilor de taxi, reușind să îmbunătățească relația dintre clienți și furnizorii de servicii de taxi prin oferirea unor servicii ce pot fi monitorizate în timp real.