Cand ai vazut pentru prima oara o coropisnita, cu siguranta nu te-ai gandit ca aceasta insecta poate transforma, cu usurinta, gradina intr-un desert lipsit de iarba, decorat cu copaci uscati intr-un singur an, mai ales avand în vedere vitalitatea lor de dinainte.

E bine de stiut faptul ca o coropisnita poate zbura, inota si poate sapa pana la patru metri adancime. Ea poate sapa o pestera de pamant cu pereti densi, la 10-15 cm adancime in sol, unde sa ascunda intre 100 și 400 de oua. Impactul distructiv al acestei insecte este similar cu cel al unui cartite, dar combaterea coropisnitelor este posibila folosind insecticide specializate.

Insecticide impotriva coropisnitelor

Este foarte greu sa scapi de aceste daunatore: coropisnitele se lupta sa supravietuiasca pana la sfarsit, iar Mama Natura le ajuta din plin. In regiunile sudice, agricultorii stiu ca aparitia coropisnitelor este vazuta ca ciuma spatiilor verzi, mai ales daca exista apa in apropiere si solurile sunt nisipoase. Insectele pot fi indepartate prin mai multe cai:  folosirea dusmanilor naturali, plantele otravitoarei, si remedii traditionale, insa cel mai eficiente raman, de departe, insecticidele.

Insecticidelelichide sau granulate sunt aplicate in mod obisnuit pe sol pentru a elimina coropisnitele. In unele cazuri, aplicarea insecticidului ar trebui urmata de irigare, deoarece insecticidul trebuie sa patrundă in zona radacinilor plantelor pentru a-si face efectul, dar aceasta este o cerinta specifica insecticidului.

Este foarte important sa citesti eticheta produsului si sa respecti instructiunile de folosire.

Momeala

Momelile sunt de asemenea utile. Diferitele momeli s-au dovedit eficiente, cele mai multe dintre ele contin tarate de grau, faina de seminte de bumbac sau alte produse din cereale 2-5% toxice. Aceste insecte se hranesc noaptea, astfel incat momelile trebuie aplicate seara devreme, atunci cand lipsesc precipitatiile.

O solutie de sapun este una dintre cele mai simple capcane. Trebuie sa pregatesti o solutie de sapun. Atunci cand vezi o intrare în casa subterana a coropisnitelor aplici la intrarea in cuib o pelicula de solutie cu sapun, iar apoi, te folosesti de 1-2 litri de apă pentru a scoate coropisnitele din pamanat. Ulterior ele se vor bloca in solutia cu sapun de la intrarea in cuib. Treaba ta este sa le prinzi si sa le neutralizezi.


Pe langa insecticide, exista metode traditionale de casa, pe care oamenii de stiinta le aproba: sunt măsuri de prevenire destul de adecvate. Oamenii de știință de la Universitatea din Florida va indeamna sa folositi pesticide doar atunci cand este cu adevarat necesar: „Pesticidele sunt o optiune valabila pentru a le tine piept coropisnitelor- si uneori necesare – dar au dezavantaje, tocmai de aceea nu trebuie folosite in exces.

Cand se foloseste insecticidul?

Momentul in care este aplicat insecticidul pentru coropisnite poate fi la fel de important ca alegerea produsului potrivit. Astfel, finalul lunii iunie este momentul ideal pentru a aplica insecticidele impotriva coropisnitelor, asa cum avertizează specialistii de la Universitatea din Georgia. Populația nimfa creste pe tot parcursul lunii iunie si aproape toate ouale care urmeaza sa fie lasate vor fi făcute pana in iulie.

Pe masura ce vara isi intra tot mai mult in drepturi, nimfele cresc, daunele lor devin din ce in ce mai mari, iar ele sunt tot mai greu de ucis.

Pentru sezonul târziu (august-octombrie), trebuie folosit insecticid pentru ca aceste insecte cauta in mod activ alimente la sfarsitul verii si la inceputul toamnei. Oamenii de stiinta enumera cateva ingrediente puternice care trebuie sa se afle in compozitia insecticidului pe care il alegi: bifentrin, carbaril, imidacloprid, gammacihalothrin, deltamethrin, permethrin.

Unde se gasesc insecticide eficiente impotriva coropisnitelor?

Apeleaza la specialistii de la Pesticide AZ. Ei iti vor recomanda cele mai bune insecticide care sa te scape de insectele nedorite. Acceseaza oferta de produse specializate pe adresa Pesticide-az.ro si uita de problemele cauzate de insectele daunatoare.