Daca esti pasionat de gradinarit, insa aceasta nu reprezinta singura ta ocupatie, ci dimpotriva, este o metoda de relaxare, este extrem de neplacut sa vezi cum cresc buruienile printre culturile pentru care ai pus atat de mult suflet.

Dar, poti sa stai fara griji! Exista o multitudine de erbicide, special create pentru eradicarea buruienilor. Spre exemplu, ai putea alege un erbicid pantera, iar rezultatele pe care ti le doresti nu vor intarzia sa apara.

Inlatura buruienile din gradina ta doar cu un singur produs

Erbicidele sunt clasicificate in doua grupe. Mai exact, este vorba despre cele preemergente, care sunt utilizate inainte ca buruienile sa apara, si cele mai utilizate, cel putin, in tara noastra, cele postemergente. Cele din urma se aplica pe suprafata buruienilor deja aparute.

In functie de modul in care erbicidele actioneaza, acestea pot fi neselective sau selective. Cele neselective distrug toate plantele de pe suprafata pe care acestea au fost aplicate, pe cand cele selective distrug doar anumite plante.

De asemenea, in functie de cultura unde vrei sa folosesti un erbicid, acestea difera si in ceea ce priveste modalitatea de absorbtie. Acestea se pot absorbi prin diferitele parti componente ale unei plante, mai exact, prin frunze, radacini, hipocotil, coleoptil sau radicele.

Erbicidele de contact se aplica prin stropire si actioneaza doar asupra plantelor carora le-a fost aplicata aceasta substanta.

Cunoscutul erbicid pantera este omologat pentru o plaja larga de potentiale culturi. Deci, acest erbicid poate fi folosit cu succes pentru plantatiile de rapita, floarea soarelui, soia, cartof, sflecla de zahar, tomate, ardei gras, ceapa, lucerna, vita de vie, lucerna si chiar foioase, cum ar fi stejarul, teiul, fagul si altele.

Acest tip de erbicid este unul de tip postemergent si, ca in privinta oricarui alt tip de erbicid, este foarte important sa fie respectata doza. Este absorbit de frunzele buruienilor graminee, iar efectul total il vei putea observa peste un interval de timp cuprins intre 14-21 de zile de la data aplicarii.

Odata uscata substanta aplicata pe suprafata buruienilor nedorite, calitatea acestui erbicid pantera nu va mai putea fi afectata de eventualele ploi.

Este important ca acest erbicid sa fie utilizat doar atunci cand plantele au cel putin 10 cm, iar o alta calitate pe care o are acest tip de erbicid este acela ca il poti utiliza si impreuna cu alte substante, cum ar fi erbicide, fungicide sau insecticide, cu mentiunea ca inaintea utilizarii acestora este recomandat sa fie facut un test pe o mica suprafata.

Cantitatea de apa este specifica fiecarei plantatii si poate varia intre 50-300 de litri de apa/hectar in functie de echipamentul pe care il ai, fie terestru, fie aerian, iar imediat dupa tratare este recomandata oprirea sistemului de irigare.

Alege doar produse de cea mai buna calitate

Regal Fermierul este o companie tanara, iar specialistii in domeniul agriculturii sunt, in permanenta, atenti la nevoile clientilor .

Datorita experientei, acestia sunt capabili sa intealaga toate nevoile clientilor, asa ca pun la dispozitia lor produse de inalta calitate, cum ar fi seminte, plasa umbrire, ingrasaminte, erbicide, echipamente, unelte, cat si utilaje agricole.

Profesionistii de la regalfermierul.ro te vor ajuta sa faci cea mai buna alegere in ceea ce priveste echipamentele care te intereseaza, si iti vor oferi sfaturi pentru cresterea culturilor tale preferate.

Pentru mai multe informatii despre produsele oferite, apeleaza numerele afisate pe site!