Conform ultimului sondaj CSOP, Mihai Răzvan Ungureanu, actualul prim-ministru al României, l-a egalat la capitolul încredere pe președintele PSD, Victor Ponta, amândoi atingând o cotă de 23% în preferințele românilor.

 

Citeşte şi: Sondaj IMAS: USL îşi menţine poziţia, PP-DD depăşeşte PDL în Bucureşti

 

Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, rămâne cea mai de încredere persoană pentru români cu 26% din voturile celor care au participat la sondaj. Președintele PNL, Crin Antonescu, a crescut în procente ajungând la 22%, spre deosebire de sondajul CSOP anterior, unde beneficia de doar 20% din încrederea românilor.

 

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, beneficiază de o cotă de încredere de 19%, la egalitate cu Dan Diaconescu, președintele PP-DD, conform sondajului CSOP. Traian Băsescu beneficiază de 17% din încrederea românilor, iar dintre liderii PDL, cel mai bine poziționat este europarlamentarul Theodor Stolojan cu 16%.

 

Elena Udrea se situează la egalitate cu Emil Boc cu 14%, Vasile Blaga îi urmează cu 13%, Adrian Videanu completând clasamentul cu 11%. Faptul care trebuie remarcat este creșterea în sondaje a fostului premier Călin Popescu Tăriceanu care a ajuns să se bucure de încrederea a 16% dintre români, în timp ce Ion Iliescu este preferat de 12% dintre respondenți.

 

Intenția de vot în ceea ce privește partidele arată o creștere de un procent pentru USL, 49%, în timp ce PDL se află la 19%. Partidul Poporului-Dan Diaconescu a atins cotă de 17%.

 

Citeşte şi: Sondaj CCSB: Românii – interesaţi de mediu. Oprescu – cel mai de încredere politician

 

Sondajul CSOP a fost realizat în perioada 23 martie-1 aprilie, 2012, pe un eșantion reprezentativ de 1.096 de persoane, cu vârsta de 18 ani și peste. Marja de eroare a sondajului este de +/- 3%.