Conform ultimului sondaj CSOP, la viitoarele alegeri locale, USL ar câștiga cu 46% din voturi Consiliul General al Municipiului București. Locul secund este ocupat de către PDL cu 23%, iar pe locul al treilea se situează Partidul Poporului condus de Dan Diaconescu, PP-DD, cu 9% din voturile bucureștenilor.

 

Citeşte şi: Sondaj IMAS: USL scade în procente, PDL şi PP-DD aproape la egalitate

 

La egalitate cu PP-DD se află UNPR, tot cu 9%, PRM-5%, iar PNG ar obține 3%. Dintre cei intervievați, 5% ar vota cu alte partide.

 

În același sondaj realizat de CSOP, declarația președintelui Traian Băsescu cu privire la reîntregirea salariilor bugetarilor a fost primită într-un mod favorabil de către 64% dintre bucureșteni, în timp ce 31% nu apreciază o astfel de măsură. 3% dintre cei intervievați nu au auzit această declarație din partea președintelui și nu s-au pronunțat pe această temă. 

 

Sondajul CSOP arată că 51% dintre respondenți consideră că lucrurile în Capitală merg într-o direcție greșită, 39% sunt de părere că direcția pe care merge Bucureștiul acum este un bună, în timp ce 8% susțin că se merge în ambele direcții. Doar 3% nu au știut sau nu au răspuns la această întrebare.

 
 

Sondajul a fost realizat pe 15-17 martie 2012, pe un eșantion de 800 de persoane, cu o eroare de reprezentativitate de +/- 3,4%.