Referendumul din 29 iulie 2012 privind demiterea președintelui suspendat Traian Băsescu face deliciul presei și este amplu promovat și dezbătut pe Facebook. Fanii ambelor tabere s-au mobilizat și au creat pagini dedicate special Referendumului. DA sau NU?

 

Citeşte şi: Numarul exact al persoanelor cu drept de vot. De cate voturi este nevoie pentru validarea Referendumului?

 

Pe lângă fanii care susțin o tabără sau alta, atât echipa de campania a lui Traian Băsescu cât și cea a USL-ului s-au mișcat rapid pe rețeaua de socializare online, adunând un număr consistent de fani care fie și-l doresc ca actualul președinte suspendat să rămână în continuare la șefia statului, fie își doresc demiterea acestuia.

 

 

Pagini PRO Traian Băsescu

 

Alături de Președintele Nostru – 175.003 fani

Această pagină a apărut încă de la începerea protestelor din Piața Universității.

 

Flacăra Democrației – 3.830 fani

Pagina promovează campania „Flacăra Democrației”, campanie care își dorește ca în 2 săptămâni să parcurgă peste 1000 de km în România, purtând o flacără aprinsă în mâini.

 

Ești supărat pe Băsescu. De ce? – 3757 fani

Pe acest Fan page, utilizatorii îi pot transmite mesaje lui Traian Băsescu, iar dacă acestea sunt exprimate într-un mod civilizat(după cum se specifică în descrierea paginii) vor primi un răspuns video de la președintele suspendat.

 

 

Pagini NEUTRE

 

Piața Universității – 46.465 fani

Este o pagină apărută în timpul primelor proteste de anul trecut din zona Pieței Universității, fiind o pagină neutră prin excelență. Fanii acestei comunități își doresc schimbarea întregii clase politice, mergând pe ideea că cine își dorește alternative bune, trebuie să le creeze.

 

România Democrată – 20.374

Această pagină susține mersul la vot pe 29 iulie 2012 pentru a avea un Referendum care să reflecte în realitate dorința poporului, nu doar a celor care s-au prezentat la urne.

 

 

Pagini CONTRA Băsescu

 

Bye Bye Basescu! – 9.485 fani

O pagină care nu are nevoie de alte prezentări, numele acesteia fiind mai mult decât sugestiv pentru ceea ce își dorește. 

 

Demite-l.ro – 8.906 fani

Este pagina dedicată celor care își doresc demiterea lui Traian Băsescu, mesajul fiind clar ilustrat încă din titlu.

 

Citeşte şi: Cum se va desfasura Referendumul din 29 iulie 2012

 

www.Demite-l.ro – este site-ul oficial al campaniei care își dorește să îi convingă pe oameni să meargă la Referendum și să voteze „DA”.

 

Tu mergi la Referendum? Ești PRO sau CONTRA?

 

 

 

 

 

 Vlad Teodorescu