Limba română va fi predată pentru prima oară la prestigioasă Universitate Oxford din Marea Britanie, în cadrul unui lectorat finanțat de statul român. Aproximativ 20 de studenți s-au înscris până în prezent la cursurile ce urmează a fi susținute de Dr. Oana Uță-Bărbulescu, de la Universitatea din București, informează Rfi.

 

Citeşte şi: Restrictiile pe piata muncii din Marea Britanie vor fi ridicate pentru romani si bulgari

 

Lectoratul a început pe 29 octombrie 2012, funcționând în cadrul Facultății de Lingvistică, Filologie și Fonetică a Universității Oxford, conform Ambasadei României la Londra.

 

 

În urma protocolului de cooperare între Institutul Limbii Române din București și Universitatea Oxford, acest lectorat a fost realizat pentru a aduce mai mult interes înspre România, înspre limba română. Lectorul ales a fost stabilit pe baza unui concurs organizat de Universitatea Oxford, câștigătoarea fiind Dr. Oana Uță-Bărbulescu, doctor în litere și specialist în lingvistică.

 

Citeşte şi: Primăvara arabă şi Occupy au fost incluse în Oxford English Dictionary

 

În prezent, pragurile universității britanice sunt călcate de 82 de studenți români, iar numărul acestora este așteptat să crească în viitorul apropiat.

 

Foto: Monitorul de Vrancea