Duminică, 21 octombrie 2012, de la ora 14:00, va avea loc MARȘUL PENTRU UNIRE, în Piața Victoriei din București. Scopul acestui marș este de a relua demersurile de unire a Basarabiei cu România, lucru dorit de majoritatea românilor din ambele părți ale Prutului.

 

Citeşte şi: Ziua Nationala a Republicii Moldova. 21 de ani de Independenta – 27 august 1991

 

Pentru ca acest ideal național să fie îndeplinit este nevoie de o prezență masivă, este nevoie de cât mai mulți români care să iasă în stradă și să strige UNIRE! Basarabia este într-adevăr a României, dar printr-o neșansă a istoriei, aceasta a fost răpită de la sânul patriei-mamă.

 

 

Marșul își propune să sensibilizeze actuala clasă politică prin redactarea și prezentarea unui Pact pentru Basarabia, care va fi înmânat tuturor candidaților din 9 decembrie 2012, la alegerile parlamentare, indiferent de partid, aceștia fiind nevoiți să semneze dacă și ei își doresc unirea.

 

Numeroase persoane publice din România și-au declarat public susținerea acestui marș, cele mai sonore nume fiind actorii Alexandru Arșinel și Stela Popescu, Claudiu Bleonț, interpretul de muzică populară Gheorghe Turda, scriitorul Mitoș Micleușanu, Bogdan de la El Negro, Cornel de la Vunk, dar și unul dintre cei mai importanți reprezentanți ai societății civile, Nicușor Dan.

 

 

În 2012 se împlinesc 200 de ani de la prima „rupere” forțată a Basarabiei de România, motiv pentru care majoritatea românilor strigă UNIRE! Cerem recuperarea ISTORIEI!

 

Numai în ultimul an, în Republica Moldova, la Chișinău, Cahul și Bălți și în România, la Sibiu, au avut loc manifestații care au adunat mii de oameni dornici de realizarea țelului național. Ultima manifestație de acest gen a avut loc pe 16 septembrie 2012, la Chișinău, unde au participat aproximativ 8000 de persoane.

 

Citeşte şi: Românismul s-a păstrat pe cale orală – 1 decembrie 1918. România, 93 de ani

 

Numai ÎMPREUNĂ vom realiza UNIREA, așa că sunteți rugați să participați în număr cât mai mare la MARȘUL PENTRU UNIRE! Nu uitați că toți vorbim aceeași limbă, cu toții suntem frați, cu toții SUNTEM ROMÂNI!

 

HAI LA MARȘ și DĂ MAI DEPARTE pentru UNIRE! BASARABIA E ROMÂNIA!

 

Urmăriți documentarul întreg: „Basarabia – Prăbușirea unei lumi