„Wild Carpathia” este un documentar unic despre România, dar și despre oamenii, tradițiile și valorile ei. Este considerat ca fiind cel mai frumos film documentar făcut vreodată despre țara noastră și de aceea nu trebuie ratat.

 

Producătorul principal al documentarului este Paul Lister împreună cu Fundația The European Nature Trust, fundație pe care chiar el o conduce. Charlie Ottley are un dublu rol în acest documentar despre România, el fiind atât coproducător cât și prezentatorul care se aventurează în inima Carpaților, arătând lumii peisaje superbe, dar foarte puțin cunoscute.

 

Ne putem mândri cu faptul că avem una dintre ultimele zone sălbatice din lume, unde trăiesc laolaltă urși, lupi și râși, fiind un loc aparte, unul în care omul încă nu a ajuns decât în vizită. „Wild Carpathia” prezintă frumusețea Munților Carpați și toată bogăția în floră și faună din această minunată zonă.

 

În acest film documentar, prezentatorul Charlie Ottley va intra în contact cu diferite personaje pitorești din România, va interacționa cu meșteșugari, păstori și oameni gospodari de la țară pentru a le afla poveștile, tradițiile și gândurile.

 

 

Este deja știut faptul că Prințului Charles al Marii Britanii îi place în România, acesta făcând următoarea declarație referitoare la țara noastră : „Iubesc la România veşnicia ei. Un lucru atât de remarcabil. Este aproape ca în poveştile copilăriei. Oamenii de aici îşi doresc acest sentiment de apartenenţă la ţinuturile lor. Trebuie să redescoperim aceste trăiri, să ne reîntoarcem la ele, iar eu vreau să mă asigur că modul lor de viaţă va dăinui[…] Arborele meu genealogic arată că sunt descendentul lui Vlad Ţepeş, aşa că am ceva legături cu România”.

 

Având în vedere că un reprezentant de seamă al familiei regale britanice vorbește cu atât de multă pasiune despre țara noastră, putem spera într-o promovare mai vastă a României în afară.

 

Filmul documentar „Wild Carpathia” va fi difuzat din 30 octombrie 2011, de la ora 20:00, pe Travel Channel. Documentarul va fi transmis într-o serie de 4 episoade și va fi tradus în 20 de limbi pentru 119 țări din lume.

 

România are ce arăta, documentarul „Wild Carpathia” punând în valoare toate tradițiile și obiceiurile românești, precum și bogăția naturii de care are parte țara noastră.

    

                                                                                                                                                          Autor: Vlad Teodorescu