Radu Lupu este fără doar și poate unul dintre cele mai cunoscute nume din sfera artistică a New York-ului, fapt pentru care prestigioasa publicație The New Yorker a scris un editorial despre el, intitulat „Radu Lupu’s Genius” („Geniul lui Radu Lupu”).

 

Citeşte şi: Povestea romanului care a conceput primul test din lume care poate detecta toate tipurile de cancer

 

Născut pe 30 noiembrie 1945, la Galați, Radu Lupu este un pianist și compozitor român care și-a început studiile în domeniu de la vârsta de 6 ani cu Lia Busuioceanu. La numai 16 ani, a plecat cu o bursă de studii la Moscova, după care au urmat numeroase premii câștigate și distincții intrate în palmaresul marelui artist român.

 

 

The New Yorker vorbește în termeni laudativi despre Radu Lupu, anunțând concertul său de la Carnegie Hall ca fiind un „MUST SEE” (De văzut!), catalogându-i pe newyorkezi drept răsfățați pentru că au privilegiul de a vedea un asemenea artist.

 

 

Pianistul Kirill Gerstein, vorbind despre Radu Lupu, a declarat că „opera artistului român nu este ceva ce se poate obține printr-o înregistrare. Este o experiență care trebuie trăită la fața locului!”.

 

Citeşte şi: Cei mai cunoscuti 10 romani din istorie. Oameni care au schimbat lumea!

 

Fiind catalogat ca un geniu al zilelor noastre, Radu Lupu este unul dintre românii care au cucerit New York-ul, fiind aplaudat la scenă deschisă pentru modul în care reușește să stârnească emoție în orice sală în care susține un concert.

 

Ne mândrim cu astfel de români! Ne mândrim cu România! Cinste MARILOR ROMÂNI!

 

Foto: The New Yorker