Pentru că politicienii români ne oferă pe lângă circul electoral, un şir nesfârşit de derapaje gramaticale şi gafe istorice, am colecţionat cele mai savuroase momente ale unor oameni politici care, mai mult sau mai puţin cunoscuţi, au reusit să-şi făurească un moment de glorie tocmai prin acest tip de apariţie.

 

Citeşte şi: Cele mai tari 15 bancuri cu si despre studenti. Bancuri romanesti

 

Locul 1. După cum bănuiţi, nu puteam să începem decât cu primarul sectorului 5.  Direct din febra peroraţiei, am extras poate cea mai savuroasă perlă a lui Marian Vanghelie:

 

 PSD te ţine dacă poţi şi dacă eşti bun, că altfel te ejaculează!

 

 

 

Locul 2: Nu vă închipuiţi că cel care s-a descotorosit de Vanghelie de la preşedinţia PSD Bucureşti, într-un chip atât de brutal, este ceva mai elegant în exprimare, dar pentru Victor Ponta, derapajele nu sunt de la norma lingvistică, ci de la norma etică, fiindcă iată că într-un moment de supărare, îşi dă seama că ai lor au furat mai bine ca ai noştri.

 

 

Locul 3: Sigur că avem în partid „elemente” (că bine zice Iliescu)  care continuă aceeaşi linie, iar Mircea Geoană este doar unul din exemple când zice: doi români din unu votează.

 

 

Locul 4: Calcul este şi argumentat de acelaşi personaj îndrăgostit de Mihaela, într-un discurs care are amprenta aceleiaşi emfaze:

 

Că ştie sa dea de mâncare la 80 de milioane de români.

 

 

Locul 5: Dacă vrem să vedem una şi mai tare, ne uităm puţin şi la PDL, că şi de acolo avem din ce alege, iar Elena Băsescu e prima vizată, de data aceasta pentru „succesurile” cu care explică tinerilor din PDL de ce trebuie venerat Emil Boc:

 

În timp ce unii spunem numai câteva cuvinte, dânsul editează perfect câteva fraze.

 

 

 

 

Locul 6: Un personaj mai puţin cunoscut, dar care merită toată atenţia, este Ovidiu Hada, primar în Hunedoara, despre care se spune şi se vorbeşte multe şi care la rândul său rosteşte fraze pline de duh. Dintre momentele sale de umor involuntar, putem extrage câteva aforisme demne de a fi reţinute:

 

Din greşeli, unele învăţăm să nu le mai repetăm, altele să le perfecţionăm.

Astea sunt durerile pe care noi le ăă… această perioadă de tranzacţie a României.

 

 

Locul 7: Cu Gigi Becali există colecţii întregi de momente, dar memorabil este momentul în care mărturiseşte că fredonează maseoza, în traducere La Marseillaise.

 

 

Locul 8: Nici cel mai mândru şi mai brav intelectual al ţării nu se dezice de metoda atragerii atenţiei prin excentrităţi lingvistice, aşa că îl putem vedea şi pe MRU strigând aproape: fiţi ungurenii mei!

 

 

Locul 9: Dacă Iliescu a rămas în istorie pentru the ducks come from the trucks, şi Antonescu a vrut să-şi marcheze scurtul interimat printr-o engleză proprie, bicăuz dă gavărnmănt heaz progrăm (politicăl progrăm), heaz ingheigimănț, heaz vijăn end dă politicăl craizis:

 

 

Pe locul 10 îl avem pe Constantin Conţac, preşdinte CJ Botoşani, renumit pe internet tocmai pentru savuroasele sale apariţii:

 

 

Citeşte şi: Cei mai inteligenti 10 oameni din lume (in viata)

 Foto: profm.ro