Vestită astăzi în intreaga lume, Bucovina este una dintre cele mai fascinante zone turistice ale României, surprinzând vizitatorii nu doar prin peisajele uimitoare, ci şi prin istoria sa inedită. Nu este întâmplător nici faptul că această zonă a fost distinsă în anul 1975 cu premiul internaţional “Pomme d’Or”.

 

 

 

Citeşte şi: Dorul Basarabiei. Ultima spovedanie sau ce n-am stiut despre cei de dincolo de Prut

 

Monumentele de arhitectură construite de foști domnitori și boieri moldoveni precum Mușatinii, Alexandru cel Bun, Ștefan cel Mare, Petru Rareș, Ștefan Tomșa, Alexandru Lăpușneanu, Familia Movileștilor,  au fiecare fresce interioare şi exterioare de o culoare specifică: Voroneț (albastru), Humor (roșu), Sucevița (verde), Moldovița (galben) și Arbore (combinație de culori). Măiestria cu care au fost realizate aceste construcţii şi autenticitatea lor a făcut ca ele să fie incluse în patrimoniul UNESCO.

 

 

 

Fiind un colţ de ţară locuit în mod armonios de nationalităţi variate, Bucovina a dat naştere unor câtece şi tradiţii în care regăsim influenţe diverse şi care se remarcă printr-o autenticitate greu de întâlnit azi.

 

Iată în continuare câteva din cântecele vechi bucovinene:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Citeşte şi:Padurea Baciu – intre legenda si fenomene paranormale (DOCUMENTAR)