Sergiu Pașca, un tânăr român în vârstă de 30 de ani, este cercetător la Universitatea Stanford și a fost desemnat cel mai bun student român în străinătate în anul universitar 2011-2012, la Gala Ligii Studenților Români din Străinătate (LSRS).
Citeşte şi: Povestea romanului care a conceput primul test din lume care poate detecta toate tipurile de cancer
A publicat un studiu despre autism în prestigioasa revistă Nature Medicine, studiu care a fost inclus în cele mai importante 10 studii ale anului, de către Național Institute of Mental Health. În palmaresul lui Sergiu Pașca se numără Premiul pentru Cercetare Postdoctorală (din peste 1400 de cercetători postdoctorali de la Facultatea de Medicină Stanford), premiul Sammy Kuo pentru Cel Mai Bun Articol în Neuroștiințe la Universitatea Stanford și Premiul-grant internațional NARSAD.
Sergiu Pașca este fără doar și poate unul dintre cei mai talentați români din afară țării și a reușit să pună România pe harta lumii, într-o lumină favorabilă, cu rezultate notabile, fiind un real model pentru toți românii.
Sergiu Pașca: CEL MAI BUN STUDENT ROMÂN AL… de f100001091061759
În mesajul său video, Sergiu Paşca a spus că ”sunt mulţi români valoroşi în străinătate, acest lucru este cunoscut şi dacă nu este asta va deveni tot mai clar an de an. Aceşti români pregătiţi în străinătate trebuie să contribuie la înnoirea rangurilor universitare şi a clasei politice.”
”În cercetarea biomedicală în ţări ca Germania, Coreea sau Japonia este de la sine înţeles formarea elitelor universitare, ca şi în Statele Unite, diferenţa este că aceste ţări depun eforturi susţinute ulterior pentru a-şi recruta aceşti tineri înapoi sau măcar pentru a le oferi poziţii universitare în ţară”, a explicat Sergiu Paşca.
A adăugat că România trebuie să înţeleagă că cercetarea ”nu este un lux sau un moft, ci este o investiţie naţională şi progresul sustenabil va veni de aici”.
”Mi-am dorit să fac cercetare ştiinţifică încă din liceu, când participam la olimpiadele de chimie. Pe parcursul studiilor mele medicale la Cluj, am simţit multă frustrare văzând cât de puţin putem face ca medici pentru pacienţii cu autism, şi am depus eforturi pentru identificarea de markeri biologici pentru aceste tulburări de neurodezvoltare.”
”După absolvire, am obţinut bursa IBRO cu distincţia Outstanding (oferită prin competiţie internaţională unui singur candidat) pentru studii postdoctorale la Universitatea Stanford (iar ulterior bursa Morgridge). În studiile mele de la Stanford am demonstrat pentru prima dată obţinerea neinvazivă, în laborator, de neuroni de la pacienţi cu o formă de autism pornind de la celule din piele. Mai mult, am demonstrat anomalii specifice în aceste celule şi am identificat o substanţă capabilă să le inverseze”, a continuat Sergiu.
Citeşte şi: Ana Ropot – moldoveanca de 24 de ani care a cucerit China
Nu putem decât să ne mândrim cu acești români talentați care fac cinste României, prin munca și talentul lor!
Related posts
Categorii
- Auto-Moto (6)
- Casă și Grădină (28)
- Consilier al puterii (12)
- Job & Hobby (109)
- Lifestyle (12)
- Opinia noastră (39)
- Politica (51)
- Poveşti & Povestiri (93)
- Realitatea comentată (69)
- Realitatea explicată (99)
- Revista Presei (135)
- Sănătate (22)
- Știință și Tehnologie (4)
- Video (171)
Articole recente
- Ghid complet pentru renovarea acoperișului: De la planificare la execuție
- Colțarele de tablă, adevărate eroine în industria construcțiilor
- Ce este un parc fotovoltaic și de ce merită să investești într-un astfel de business
- Coșuri de fum ceramice: află tot ce trebuie să știi despre ele!
- Tiprui de produse pe care sa le ai in vedere atunci cand renovezi
- Află tot ce trebuie să știi dacă ești în căutarea unui camin de batrani pentru îngrijirea corespunzătoare a unei persoane dragi!
- Iti doresti un semineu pe lemne? Afla tot ce trebuie sa stii despre el!
- Hrană umedă potrivită pentru câini: cum să alegi varianta perfecta pentru animalul tău de companie?
- Implantologie dentară: află ce soluții ai pentru a te bucura de o dantură frumoasă!
- Ce inseamna adezivi PUR? Afla mai multe despre produsele pe baza de propilena