Pădurea Hoia-Baciu, situată lângă Cluj-Napoca, este considerat ca fiind unul dintre cele mai mistice și înfricoșătoare locuri din România. După cum reiese chiar din titlul documentarului, Pădurea Hoia-Baciu poate fi considerat „un Triunghi românesc al Bermudelor”.

 

Citeşte şi: 40 de ciudăţenii ale lumii

 

Întreaga zonă a început să devină celebră în anul 1968, când niște oameni au observat un OZN care survola pădurea, fără a scoate niciun zgomot. De aici a pornit o vastă serie de teorii și alte fenomene paranormale care îi sperie pe oamenii ce locuiesc în zonă.

 

 

„Aşa după cum veţi constata, misterul din jurul acestor fenomene naşte, inevitabil, întrebări tulburătoare despre noi şi despre Univers, despre potenţialul nostru ca oameni şi despre potenţialităţile nelimitate ale Universului în care trăim. Un Univers pe care îl cunoaştem atât de puţin”, informează scriitorul Daniel Roxin pe blogul său.

 

 

Cei de la Descoperă.ro cataloghează Pădurea Baciu ca fiind cea mai faimoasa locație din România din acest punct de vedere: “Pădurea Hoia-Baciu, este cu siguranţă cea mai faimoasa locaţie din Romania, unde au fost investigate si analizate o serie de fenomene absolut inexplicabile”.

 

Citeşte şi: „Wild Carpathia” – probabil cel mai frumos documentar despre România