Odată cu venirea Prințului Charles în România, în satul Viscri, atenția lumii s-a îndreptat înspre această mică așezare din Transilvania, numărul de turiști crescând în mod considerabil după asocierea cu Casa Regală a Marii Britanii.

 

Citeşte şi: Prinţul Charles face lobby pentru România

 

Conform Prințului Charles, acesta a ales satul Viscri din România datorită ahitecturii, casele fiind incluse în patrimoniul UNESCO și pentru modul de viață al locuitorilor, care a reușit să rămână neschimbat în timp, după cum este precizat și în documentarul despre țara noastră, Wild Carpathia.

 

 

 

Viscri revine din nou în atenția publicului internațional, odată cu lansarea uneia dintre cele mai gustoase dulcețuri, care va fi totodată și cea mai scumpă din Europa, urmând a fi prezentată luna viitoare la Târgul Produselor Alimentare de la Paris, cu prețul de 250 de euro, în perioada 19-24 octombrie, informează NewsBV.ro.

 

 

Rețeta preparatului delicios este păstrată în secret de către preparatori, „dulceața de Viscri” fiind făcută din fructe pădure, care sunt mult mai aromate decât cele crescute în grădină. Modul în care vor fi prezentate produsele este unul inedit, fiecare borcan de dulceață urmând a fi învelit într-o țesătură de argint, la set cu lingurițe speciale, din același metal prețios.

 

 

 

Proiectul este susținut de Prințul Charles, iar lansarea face parte dintr-un proiect finanțat din fonduri europene cu scopul de a promova staele Viscri, Saschiz și alte localități din zona Târnava Mare.

 

Citeşte şi: Top 5 obiective turistice din Romania incluse in Unesco World Heritage

 

Dacă ne dorim să gustăm cea mai scumpă dulceața din Europa, putem merge direct în satele Viscri sau Saschiz, unde vom beneficia de un preț mult mai mic față de cel cu care se va vinde în restul lumii, în magazine sau la târgurile de prezentare.

 

Foto: GoBTF.com

ExploringRomania.com