România urmează să treacă printr-un nou proces de promovare a turismului, dorindu-se atragerea unui număr cât mai ridicat de turişti străini la noi în ţară.

 

Citeşte şi: Top 5 obiective turistice din Romania incluse in Unesco World Heritage

 

Ministrul pentru IMM, Turism şi Mediu de Afaceri, Maria Grapini, a hotărât că punerea în prim plan a legendelor autohtone, cum ar fi povestea lui Dracula, este o ţintă care trebuie atinsă, luând exemplul ţărilor cu o bună strategie de marketing în acest domeniu.

 

Maria Grapini consideră că legenda lui Dracula este un adevărat magnet în întreaga lume, iar România nu profită pe cât ar trebui de aceste rădăcini istorice ale poveştii.

 

 

Promovarea României în afară se va realiza prin personalităţi autohtone recunoscute pe întreg globul şi prin nume sonore cum ar fi Prinţul Charles. Faptul că numeroase personalităţi vor vorbi despre România într-un context pozitiv va oferi o cotă mai mare de încredere turiştilor care se gândesc să vină la noi în ţară.

 

De asemenea, ministrul a declarat că în urma unui parteneriat cu primarul Capitalei, Sorin Oprescu, vor fi promovate fortificaţiile Bucureştiului şi Centrul Istoric.

 

Citeşte şi: Romania promoveaza legaturile dintre Casa Regala Britanica si Dracula. Vezi legatura genealogica dintre Printul Charles si Vlad Tepes

 

Pe lângă legenda lui Dracula, voi ce alte poveşti sau tradiţii şi obiceiuri româneşti credeţi că ar mai trebui promovate în afară pentru a aduce turişti în România?