Unul dintre cele mai ciudate lucruri din Marea Britanie este chiar numele unui sat din Wales (Țara Galilor) care are nu mai puțin de 58 de litere în componență. Numele este unul aproape imposibil de pronunțat, fiind cel mai lung din Marea Britanie și printre cele mai lungi din lume.

 

Citeşte şi: Cele mai bune oraşe din lume în care poţi locui. TOP 2011

 

Satul poarte numele de Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch și este situat pe insula Anglesey, în nord-vestul țării. Așezarea era inițial cunoscută sub denumirea de Llanfair Pwllgwyngyll, dar numele acesteia s-a lungit în timp pentru a atrage turiști pe calea ferată în jurul anului 1860. Strategia secolului al 19-lea a dat roade de atunci până acum, mulți turiști venind până aici doar pentru a face o poză cu pancarta din gară pe care este inscripționat numele satului.

 

Pacarta nu este singurul lucru de pozat din Llanfairpwll sau Llanfair PG, cum îi spun localnicii. Gara în sine a fost restaurată pentru a arăta ca în epoca Victoriană, iar pe lângă stație, se află și James Pringle Weavers, un magazin de suveniruri în stil vechi de unde vizitatorii pot pleca cu o amintire frumoasă acasă.

 

Numele întreg al satului a ajuns pe tabla celebrului joc Monopoly în luna octombrie a anului 2011, aceasta fiind considerată o mare realizare de către locuitorii din zonă. Ediția Anglesey a jocului a fost lansată la sfârșitul anului trecut pentru a marca capitalul de atenție de care a ajuns să beneficieze această insulă, având în vedere că Prințul William și Prințesa Kate și-au făcut o casă aici. 

 

Citeşte şi: 40 de ciudăţenii ale lumii

 

Orice sat are un farmec aparte, dar când și numele lui este ciudat, locul devine și mai inedit și ne atrage tot mai mult.