Toată lumea îşi doreşte să aibă succes pe plan profesional şi sentimental, să ducă o viaţă lipsită de greutăţi şi probleme, să atingă perfomanţă  sau, cum ar spune alţii, să ajungă CINEVA.

 

Citeşte şi:  Povestea de succes a unui constantean care investit in inovatie. Cum a reusit sa se dezvolte in plina criza economica?

 

De când ne naştem, urmăm un tipar standard: mergem la şcoală, apoi ciclul superior şi chiar dacă merităm sau nu, cerem un post bine remunerat şi, dacă-i cu putinţă, cât mai puţine ore de lucru.

 

Este drep că fiecare om să îşi dorescă ce-i mai bun pentru el şi familia lui, însă nu de puţine ori, în cursa spre culmile succesului, se întâlnesc varii obstacole ce pentru unii sunt definitorii. Sunt câteva lucruri care pot să motiveze şi să ne evidenţieze mereu faţă de ceilalţi. Acestea se numesc: „ambiţie”, „entuziasm” şi „energie”.

 

 

AMBIŢIE. De ce ambiţie? Pentru că ambiţia este cea care îi dă omului un impuls şi îl ajută să facă şi ceea ce nu credea că are să încerce vreodată. A avea curaj înseamnă a ignora consecinţele, după cum se spune, iar curajul însemnă în parte, ambiţie.

 

ENTUZIASM. De ce entuziasm? Pentru că în viaţă, lucrurile mari se fac cu greu, cu multă muncă. Dacă intâmpini fiecare zi din viaţă, fiecare problemă, fiecare noutate, oricât de grea ar fi, cu zâmbetul pe buze, cu adevărat totul va părea mult mai uşor.

 

ENERGIE. De ce energie?  Pentru că energia este cea care ne ajută să facem totul din ambiţie şi cu entuziasm.

 

Ceea ce trebuie să conştientizeze fiecare om şi să îşi repete este faptul că trebuie să fie el, să facă lucrurile în maniera lui şi să facă tot ce-i stă în putinţă pentru a ajunge acolo unde îşi doreşte; să fie cea mai bună versiune a sa. Acţiunile de azi, trebuie să fie întărite de cele e mâine, hotărârea de azi, să fie progresul de mâine.

 

Diferenţa dintre CINEVA şi altcineva, dintre SUCCES şi eşec

Se spune că avand un model, în viaţă, ai mai multă ambiţie, căci este un impuls:  „Cum el a reuşit, pot şi eu !”

 

Citeşte şi: Secretul fericirii: 10 sfaturi pentru o viata mai fericita

 

 

Dezvoltarea personală este definitorie, iar în zilele noastre sunt foarte multe oportunităţi: putem apela oricând  la training-uri pentru acest scop, avem posibilitatea de a citi  cărţi pentru dezvoltarea inteligenţei emoţionale, însă trebuie să ne folosim de toate acestea doar pentru a extrage din ele doza de motivaţie necesară.

 

Cel mai important sfat pe care trebuie să îl aibă în minte oricine se afla la început de drum este, după cum spunea Winston Churchill: „Never, never, never give up!”