În cadrul emisiunii „Business Planet”, difuzată de canalul Euronews, se promovează și se discută despre poveștile de succes ale întreprinzătorilor mici și mijlocii din Europa. În ultima ediție a emisiunii, tema centrală a fost o afacere prosperă din Timișoara.

 

Citeşte şi: Cum poţi transforma un hobby într-o afacere?

 

Gazda emisiunii vorbește în termeni laudativi despre capitala Banatului, menționând că Timișoara este cel mai mare oraș din vestul țării și unul dintre cele trei puncte centrale ale economiei din România.

Timișoara este catalogat ca un oraș foarte dinamic unde există mai multe locuri de muncă decât șomeri, fiind un loc unde întreprinzătorii nu duc lipsă de imaginație în ceea ce privește dezvoltarea unei afaceri, conform Adevărul.ro.

Afacerea prezentată în emisiune este o companie de panificație care la începuturi a fost o afacere de familie, fondată în anul 1991, iar acum numără 180 de angajați și 14 magazine de prezentare, având o cifră de afaceri de 5 milioane de euro.

În urmă cu 4 ani, cu ajutorul consultanților de la Enterprise Europe Network (organizație continentală care lucrează cu Camera de Comerț și Industrie), compania a obținut o finanțare de 750.000 euro, bani investiți într-o clădire nouă, echipamente de ultima oră și 6 mașini noi de distribuție.

„Business Planet” este o emisiune cu și despre întreprinzători mici și mijlocii, iar conform realizatorilor emisiunii, aceștia sunt motorul economiei europene, creând 80% dintre locurile de muncă din ultimii 5 ani.

Citeşte şi: Locuri de vizitat: Timisoara – sufletul Banatului sau “Mica Viena”

România are un motiv de bucurie datorită prezentării de care a beneficiat Timișoara pe canalul de știri Euronews și putem doar să sperăm că în curând vor apărea și alte afaceri din țară, prezentate într-o manieră favorabilă.

Foto: Euronews