Un italian bătrân locuia singur în New Jersey. Acesta voia să-și planteze grădina anuală de roșii, dar îi era foarte greu să lucreze având în vedere că pământul era tare. Singurul său fiu, Vincent, cel care obișnuia să îl ajute, era la închisoare. Bătrânul i-a scris fiului său o scrisoare în care îi descria situația și previziunea sa:

 

   Dragă Vincent,

 

 Sunt destul de trist pentru că anul acesta se pare că nu îmi voi putea planta grădina de roșii. Sunt deja prea bătrân pentru a mai putea săpa o întreagă grădină. Știu că dacă erai aici problemele mele s-ar fi terminat. Știu că ai fi vrut să sapi tu grădina pentru mine, la fel ca în vremurile bune.

 

   Cu dragoste Papa

 

 Câteva zile mai târziu acesta a primit o scrisoare de la fiul său.

 

   Dragă Papa,

 

  Nu săpa grădina aceea! Acolo sunt îngropate cadravele.

 

   Cu dragoste Vinnie

 

La 4 dimineața în ziua următoare, agenții FBI și poliția locală au ajuns la casa bătrânului și au săpat întreaga grădină fără a găsi vreun cadavru. Aceștia și-au cerut scuze de la bătrân și au plecat. În aceeași zi, bătrânul a primit încă o scrisoare de la fiul său.

 

   Dragă Papa,

 

  Poți începe să plantezi roșiile acum. Atât am putut să fac având în vedere circumstanțele.

 

   Te iubesc, Vinnie

 

Această poveste a fost culeasă de pe Internet, ea găsindu-se în diferite forme, unele având lucruri adăugate, altele având elemente lipsă. Autorul a rămas anonim, fiind considerată o poveste din folclor adusă în mediul online spre bucuria tuturor celor care o citesc.

 

Foto: Post-Gazette.com