Thomas Edison(11 februarie 1847-18 octombrie 1931) este considerat unul dintre cei mai mari inventatori din istorie. Fiind un important inventator și om de afaceri american, numele său a devenit cunoscut în întreaga lume.

 

Citeşte şi: Combustibilii viitorului

 

A realizat invenții în domeniul electricității(becul cu filament), în domeniul telefoniei, a inventat sistemul de transmisie multiplă a telegramelor, fonograful și kinetoscopul. Poveștile despre viața sa sunt multe, însă povestea din care se desprinde conceptul de a învăța din greșeli este una memorabilă.

 

Thomas Edison a încercat două mii de materiale diferite în căutarea unui filament pentru bec. După ce niciunul dintre materiale nu funcționa satisfăcător, asistentul său s-a plâns cu privire la lipsa rezultatelor: „Toată muncă noastră este în zadar. Nu am învățat nimic.”

 

Edison i-a răspuns cu încredere, „Oh, am ajuns departe și am învățat multe. Știm că sunt două mii de elemente care nu pot fi folosite pentru a face un bec bun.”

 

Învățătura lui Thomas Edison a fost perpetuată în timp, chiar în zilele noastre fiind folosită expresia „Omul din greșeli învață.”

 

Citeşte şi: Bobinele Tesla – Sufletul petrecerii

 

Nu trebuie să fie o expresie în care să credem neapărat, dar poate fi una în care să găsim un sâmbure de adevărat.