Lonely Planet a publicat topul celor mai frumoase destinații de iarnă, locuri de vizitat, recomandate de către editorii celui mai important ghid de călătorii din lume. Lansat în anul 1972, Lonely Planet editează peste 500 de titluri referitoare la călătorii în întreaga lumea, având numeroase colaborări cu companiile de televiziune.

 

Citeşte şi: Top 5 obiective turistice din Romania incluse in Unesco World Heritage

 

Transilvania ocupă locul 9 în topul întocmit pentru iarna 2012 – 2013, fiind una dintre destinațiile de vizitat din Europa!

 

Lonely Planet: „Nu puteți vizita bârlogul lui Dracula într-o zi însorită, în care se aud zgomotele făcute de miei pe câmp, nu? Încercați să vizitați castelul într-o zi cu cer înnorat, când frunzele copacilor au căzut și când zăpada începe să învăluie peisajul”.  

 

În articol se face referire la romanul „Dracula”, scris de britanicul Bram Stoker (1847-1912), care îl are pe Vlad Țepeș ca sursă de inspirație în romanul publicat în anul 1897.

 

 

Cei de la Lonely Planet recomandă cu căldură vizitarea orașelor Brașov și Sighișoara, catalogându-le ca fiind „două orașe superbe”. „Bram Stoker nu a vizitat niciodată România, deci nu vă așteptați să regăsiți acolo prea multe elemente din cartea și din filmele cu Dracula”, completează editorii topului.   

 

„Brașov și Sighișoara, aflate la două ore de mers cu trenul, sunt orașe medievale superbe ce au diferite legături cu Vlad Țepeș, cunoscutul Dracula”.


 

TOP 10 destinații de iarnă din Europa 2012-2013   

1. Rovaniemi, Finlanda

 

 

 

2. Piețele de Craciun din Germania și Austria

 

 

 

3. Abisko, Suedia
 

 

 

4. Atena, Grecia
 

 

 

5. Copenhaga, Danemarca
 

 

 

6. Budapesta, Ungaria


7. Jasná, Slovacia8. Andalucía, Spania  

 

9. Transilvania, România
 

În întreaga lume, de cele mai multe ori, Transilvania este asociată în mod direct cu locul de geneză al vampirilor, datorită romanului „Dracula”. Transilvania este o regiune bogată în tradiții, obiceiuri și cultură, cu peisaje pitorești din Munții Carpați care cuceresc orice privire.


10. Veneția, Italia

 

Citeşte şi: Romania promoveaza legaturile dintre Casa Regala Britanica si Dracula. Vezi legatura genealogica dintre Printul Charles si Vlad Tepes