O colecție de 500 de hărți cu trasee din Munții Carpați și Munții Dobrogei este acum disponibilă printr-o aplicație online care oferă iubitorilor de munte să își plănuiască mai ușor expedițiile și excursiile, informează Yahoo! News.

 

Citeşte şi: Cercetăşia – pasiune şi muncă

 

Pentru a vizualiza diversele trasee montane din România este nevoie de un simplu click pe regiunea dorită, după care vor apărea numărul traseelor disponibile și o prezentare în detaliu pentru fiecare. Cele 500 de trasee montane pot fi accesate AICI (sau pe HARTĂ).

 

 

Aplicația va fi într-o continuă dezvoltare, având în vedere că traseele prezente acum reprezintă mai puțin de jumătate din total traseelor turistice din România. Momentan, lipsește o bună parte din locurile de vizitat din Carpații Orientali și Occtidentali, fiind necesare destul de multe completări în zona Apusenilor.

 

 

Toți „Oamenii Muntelui” pot ajuta la îmbunătățirea bazei de date a aplicației, prin trimiterea unui e-mail la adresa trasee@modula.ro, unde să fie specificate informații despre marcajul traseului, punctul de plecare și cel de sosire.

 

Citeşte şi: EXCLUSIV! Interviu cu Crina Coco Popescu: Prima ascensiune pe Mt. Sidley va rămâne legată de România

 

Iubitorii de munte au acum o întreagă paletă de posibilități de petrecere a timpului liber, fiind necesară doar o conexiune la Internet și puțină imaginație!