Google Chrome este unul dintre cele mai populare browsere în acest moment și se bucură de o vastă credibilitate în rândul utilizatorilor pentru că este browserul creat de Google. Nu este nimic rău în avea preferințe pentru un anumit browser, fie că este Mozilla Firefox, Opera, Safari sau Internet Explorer, dar având în vedere că Google-ul oferă acest serviciu, un simplu utilizator ar putea avea așteptări mai mari de la Chrome.

 

Deși este un browser eficient, foarte simplu de utilizat, user friendly, Chrome își arată minusurile prin faptul că este poate prea user friendly. Riscurile la care vă supuneți folosind Google Chrome sunt mai mari decât la celelalte browsere pentru simplul fapt că nu trebuie să cauți mult până să ajungi la parolele persoanelor care au folosit acest browser de pe același calculator.

 

Puteți afla cu ușurință orice parolă de pe orice site al celor care au folosit Chrome pe calculatorul vostru. Nu ar fi o problemă atât de mare dacă sunt persoane apropiate vouă și aveți încredere în ele și invers, dar lucrul cu adevărat deranjant este că aveți și opțiunea de a salva chiar și parolele nesalvate.

 

Probabil că sună ciudat acest lucru, dar este posibil dacă modificați setările Google Chrome. Puteți seta ca de acum înainte să fie salvate toate parolele celor care folosesc calculatorul vostru, chiar dacă ei nu bifează opțiunea de „Save Password”.

 

Pentru a afla parolele celor care folosesc Google Chrome trebuie parcurși 3 pași simpli, s-ar putea spune chiar foarte simpli, prin care veți avea acces la datele voastre și la datelele altor persoane care au folosit PC-ul sau laptopul vostru, navigând pe Internet cu Chrome.

 

Pasul 1: Se dă click pe butonul din partea dreaptă a browserului, unde veți avea posibilitatea să accesați setările Google Chrome prin butonul „Options”.

 

 

Pasul 2: Se dă click pe „Options” unde aveți butonul de „Personal Stuff”, iar acolo aveți posibilitatea de a accesa „Managed saved passwords”.

 

 

Pasul 3: Dați click pe „Managed saved passwords” după care vă vor apărea toate parolele voastre salvate, cu steluțe, iar dacă dați click pe parolă, aveți opțiunea „Show”, iar la accesarea ei va apărea parola respectivă scrisă cu litere.

 

 

Poate că mulți utilizatori de Google Chrome erau familiari cu aceste opțiuni, dar pentru cei care nu știau, nu strică o informație utilă în plus. Pentru a afla și parolele nesalvate, aveți opțiunea „Never saved”. Cei dornici de a afla mai multe, pot accesa Google Chrome și să își schimbe opțiunile după cum consideră ei mai bine.

 

Înainte de a da articolul mai departe, gândiți-vă bine pe ce computere ați mai folosit Google Chrome pentru a nu avea probleme pe viitor cu conturile voastre de e-mail, rețele sociale și alte site-uri care necesită autentificare prin conturi.