Grant Korgan a paralizat în anul 2010 în urma unui accident cu snowmobilul în Reno, Nevada. Bărbatul de 33 de ani, originar din Incline Village, a folosit un dispozitiv numit Sitski pentru a ajunge la Polul Sud la aniversarea de 100 de ani de la Expediția Terra Nova care a avut loc pe 17 ianuarie 1912.

 

Citește și: Cercetăşia – pasiune şi muncă

 

Grant Korgan a călătorit aproximativ 120 de kilometri la temperaturi de sub 0 grade Celsius, într-o expediție care a durat două săptămâni. Echipajul său a declarat că este primul atlet paralizat care a reușit să atingă acest punct al Polului Sud.

 

 

Expediția i-a avut în componență pe atletul John Davis, doi ghizi și specialiști în cinematografie care filmează un documentar numit „The Push: A South Pole Adeventure”, bazat pe expediție. Filmul va fi lansat pe parcursul acestui an.

 

 

Provocarea prin care trec acești temerari, în frunte cu Grant Korgan, susține organizația nonprofit High Fives Foundation, situată în California, care îi ajută pe atleții accidentați, care practică sporturi de iarnă, să se însănătoșească și să revină cât mai repede în circuitul sportiv.

 

Citește și: Cel mai sigur sport extrem

 

Grant Morgan este un model nu doar pentru americani, este un model pentru toți oamenii care doresc să-și depășească condiția. Deși paralizat, prin faptul că a ajuns la Polul Sud, Grant Morgan a devenit un erou și un simbol pentru oamenii cu handicap, în același timp stârnind admirația și repectul tuturor oamenilor care îi cunosc povestea.

 

Foto: Eli Duke