În afara preţului care uneori poate fi extrem de atractiv, în alegerea unei tablete ar fi bine să ţinem cont de câteva elemente care sunt proritare pentru un astfel de dispozitiv. Câteva din caracteristicile acestuia, la care nu ne-am fi gândit de la început sunt esențiale pentru a fi mulțumiți de alegerea făcută.

Citeşte şi: Povestea de succes a unui constantean care investit in inovatie. Cum a reusit sa se dezvolte in plina criza economica?

Autonomia bateriei

Pentru un aparat portabil, unul din cele mai importante lucruri este să știm cât timp poate fi acesta folosit după încărcare. Este și una din problemele producătorilor de tablete întrucât până nu demult, cele mai performante tablete puteau funcționa doar până la 5 ore de navigare. Din fericire, în ultimul timp, s-a ajuns la o autonomie de 10 ore, iar tabletele care au această capacitate pot fi găsite și pe piața din România, la prețuri destul de avantajoase.  

Memoria RAM

Pentru ca produsul pe care vi-l doți să disupună de o viteză de răspuns cât mai mare, memoria RAM este esențială la o tableta ca în orice alt sistem de calcul. La acest moment, se se produc tablete cu doua tipuri de memorie: DDR2 si DDR3. Aici este de specificat că memoria DDR3 este mai rapida.

Stocare

În ceea ce privește capacitatea de stocare, aceasta poate fi extinsă, de cele mai mmulte ori, cu ajutorul unui card microSD, dar ar fi bine să întrebăm dacă tableta suportă astfel de card.

 

Conectivitatea

Conectivitatea se referă la posibilitățile tabletei de a se conecta la alte aparate și implicit, de a prelua date. Din acest punct de vedere, majoritatea tabletelor are performanțe bune. Pentru cei care doresc să o folosească pentru filme, este foarte importantă, pe lângă conexiunea Wi-fi și USB, mufa HDMI, care permite conectarea aparatului la TV, proiector sau alte echipamente de acest tip.

Touchscreen

Dispozitive de aest fel au doua tipuri de ecran tactil: rezistiv si capacitiv. Este de recomandat un touchscreen capacititv, care reușește să răspundă mai rapid la comenzi și are o rată de erori mult mai mică.

Citeşte şi: Schimbarea revolutionara care afecteaza toti utilizatorii Facebook. Ce inseamna „graph search” si ce sa faci pentru a-ti proteja datele

Procesor

Dintre procesoarele ARM (Advanced RISC Machine) cu care funcționează tabletele, este de evitat ARMv6 (cele mai cunoscute din această clasă fiind ARM 11), care au număr redus de instrucțiuni și sunt considerate a fi destul de depășite. Procesoarele care se recomandă sunt cele Cortex, din clasa ARMv7, care pot avea mai multe nuclee (până la patru), atingând astfel o performanță mai mare.