Chiar dacă sistemul nostru imunitar are capacitatea de a ţine minte milioane de inamici, toamna este sezonul în care riscăm cel mai mult să răcim, iar vremea mai puţin prietenoasă de afară face ca viruşii să se răspândească cu mare repeziciune. Totuşi, dacă avem grijă din timp să ne pregătim pentru a lupta cu aceştia, ne-am putea mândri cu perioade de ani întregi în care nu ne-am îmbolnăvit.
Citeşte şi: Cum sa faci o mancare sanatoasa. 5 retete simple si rapide pentru o salata delicioasa
Câteva alimente foarte uşor de gasit pe piaţă, dar despre care ştim mai mult sau mai puţin au proprietăţi miraculoase, reuşind să contribuie eficient la întărirea sistemului imunitar. Printre acestea se numără cătina, echinăcea, propolisul şi măceşele.
Cătina conţine o mare cantitate de vitamina C, mai mult decât maceşul şi de aproape zece ori mai mult decât citricele.Totodată, aceasta mai conţine complexul B, E, P, K, F, microelemente precum fosfor, potasiu, magneziu, calciu, fier şi sodiu. Este considerată un bun antioxidant, antiinflamator, cicatrizant, antibiotic, astringent, anticancerigen. Medicina naturistă o foloseşte de multe secole chiar şi în tratarea afecţiunilor ficatului, ale splinei sau ale rinichilor.
3.Măceşul
La fel de bogat în vitamine este şi măceşul, numit pentru aceasta, “trandafirul sanătăţii”. Conţinutul de protovitamina A este de 20 de ori mai mare decat în mere, iar printre altele, în măceşe, găsim şi vitaminele B1, B2, B3, B5, K, P, PP, alfa şi beta tocoferol (vitamina E), acid nicotinic (vitamina antipelagroasa). Trebuie spus şi că măceşul poate fi considerat ca făcând parte din categoria plantelor panaceu. De aceea, ceaiul de măceşi, toamna, nu poate fi decât binevenit pentru întărirea rezistenţei sitemului imunitar.
4.Echinăcea
Echinăcea a fost unul din leacurile de bază ale triburilor indiene, datorită calităţii sale de a stimula sistemul imunitar, aceasta fiind şi singura sa proprietate deosebită, dar cu efecte vizibile. Astfel, s-a descoperit că persoanele care folosesc preparate ce conţin aceasta plantă au prezentat o rată a îmbolnăvirilor respiratorii mai scăzută cu aproximativ 50% faţă de restul populaţiei.
Citeşte şi: Efectele sexului asupra sanatatii: 10 beneficii surprinzatoare pe care le ofera sexul
5.Propolisul
Datorită unei compoziţii chimice complexe, propolisul este un produs care vine să se adreseze unei game foarte largi de afecţiuni. Derivaţii flavonici, substanţele antibiotice, balsamurile, fermenţii, microelementele (siliciu, magneziu, cupru, molibden, arsen, staniu, aluminiu, vanadiu, wolfram, fier, aur, iridiu, calciu, cadmiu, cobalt, strontiu) sunt doar câteva dintre componentele sale. Dintre acestea, derivaţii flavtonici au cele mai importante efecte pentru sănătate, actionând asupra sitemului endocrin, a aparatului digestiv şi acţionând antimicrobian, antiparazitar si antivirotic.
Related posts
Categorii
- Auto-Moto (6)
- Casă și Grădină (25)
- Consilier al puterii (12)
- Job & Hobby (109)
- Lifestyle (12)
- Opinia noastră (39)
- Politica (51)
- Poveşti & Povestiri (93)
- Realitatea comentată (69)
- Realitatea explicată (99)
- Revista Presei (135)
- Sănătate (22)
- Știință și Tehnologie (4)
- Video (171)
Articole recente
- Coșuri de fum ceramice: află tot ce trebuie să știi despre ele!
- Tiprui de produse pe care sa le ai in vedere atunci cand renovezi
- Află tot ce trebuie să știi dacă ești în căutarea unui camin de batrani pentru îngrijirea corespunzătoare a unei persoane dragi!
- Iti doresti un semineu pe lemne? Afla tot ce trebuie sa stii despre el!
- Hrană umedă potrivită pentru câini: cum să alegi varianta perfecta pentru animalul tău de companie?
- Implantologie dentară: află ce soluții ai pentru a te bucura de o dantură frumoasă!
- Ce inseamna adezivi PUR? Afla mai multe despre produsele pe baza de propilena
- Iata tot ce trebuie sa cunosti despre cada de baie
- Cauti masini de ambalat cu viteza mare? Iata la ce sa fii atent, atunci cand cauti un furnizor bun
- Informatii utile despre schele si cofraje metalice – specialistii te ajuta sa intelegi mai bine domeniul