Traian Băsescu se află pentru a doua oară în fața Parlamentului pentru a dezbate motivele cererii suspendării sale din funcția de președinte al României. Un asemenea eveniment a fost transmis pe toate posturile principale din țară și era evident ca acesta să beneficieze de o largă audiență.

 

Citeşte şi: Cum au trecut 20 de ani de promisiuni în afişe electorale?

 

În timpul citirii cererii de suspendare, majoritatea parlamentarilor abia așteptau ca „monologul” colegului lor de alianță să se termine pentru a aplauda frenetic ceea ce au scris liderii lor de partid în cererea citită.

 

 

 

La fel s-ar fi întâmplat și dacă președinte era un lider USL, iar cei din PDL ar fi înaintat o astfel de cerere. La fel s-ar fi întâmplat și dacă Parlamentul României era pe Lună, pentru că la noi contează doar politica, nu contează poporul. Contează doar aparențele!

 

Pe tot parcursul enumerării argumentelor pentru care Traian Băsescu nu ar mai trebui să fie președintele țării, acesta s-a arătat foarte degajat, stând sprijinit cu o mână pe scaunul liber din stânga sa, probabil, ca la bordul vasului „Biruința” pe care a fost comandant atât de mult timp. Măcar de se numea și România, „Biruința”, măcar de aveam un comandant adevărat.

 

 

 
Unde erau cei de la PDL? 

 

În sală, mai lipseau afișele cu „Dat Dispărut! Partidul Democrat Liberal”, la cât de timidă a fost prezența acestora în plen, în timpul citirii cererii de suspendare a fostului lor lider. Acest lucru denotă faptul că Traian Băsescu se comportă ca un adevărat comandant de vas, el părăsind corabia ultimul, lăsând până și șobolanii să-și salveze pielea înainte de scufundarea vasului, condus încă din 2004 de el. Biruința?

 
De ce vrea USL-ul suspendarea președintelui?

 

După revocarea lui Vasile Blaga și a Robertei Anastase, Crin Antonescu a devenit al doilea om în stat, devenind Președinte al Senatului, iar Valeriu Zgonea îl urmează la șefia Camerei Deputaților. 

 

USL-ul riscă foarte mult prin aceste „manevre”, având în vedere că, acum, țara este cu adevărat în mâinile lor, iar povestea cu „moștenirea grea” nu mai ține la români. Dacă îl vor suspenda și pe Traian Băsescu și vor avea un președinte tot din partea USL, mai exact Crin Antonescu, ce vor face?

 


 La OTV era pauză, publicul fiind neinteresat de ce se întâmplă cu politicienii parlamentari

 

Ce vor face dacă România va merge din rău în prost și din prost în jos și tot așa? Își vor asuma cu toții răspunderea pentru eșec, iar în toamnă să se lupte din nou de la egal la egal cu atât de alungantul PDL?

 

Nu era mai eficient să îi lase pe Vasile Blaga la șefia Senatului și pe Roberta Anastase la șefia Camerei Deputaților? Astfel, USL-ul ar fi avut toate motivele și evident, scuzele, de a da vina tot pe PDL, în cazul în care România nu va ieși la liman în cel mai scurt timp.

 

Citeşte şi: Războiul Român contra Român

 

USL s-a grăbit și s-a prostit, PDL s-a lăcomit! Românii vor fi adevărata armată de salvare a țării! Dar când?