Către Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului,

În atenția ministrului Educației Ecaterina Andronescu (și celor ce vor urma)

 

Într-un top al celor mai grosolane practici din cadrul sistemului educațional din România, realizat de Econtext.ro, problemele cu care se confruntă cel mai des elevii, studenții și părinții sunt atitudinea secretarelor, diferitele atenții și stimuletene oferite profesorilor și sumele de bani cerute părinților pentru diverse activități extrașcolare.

 

Citeşte şi: Anul scolar va fi mai scurt cu o saptamana. Structura anului scolar 2012 – 2013

 

Faptul că învățământul românesc este la pământ nu mai surprinde pe nimeni, dar cu toate acestea ne declarăm mirați de rezultatele dezastruoase obținute de elevi la examenul de Bacalaureat și de aceleași rezultate penibile obținute de profesori la examenele de definitivat.

 

Anii trec, elevii devin experimentul fiecărui ministru al Educației care ajunge în funcție, iar rezultatele școlii românești lasă foarte mult de dorit. Orice ministru trebuie să ia măsuri clare, concrete, pe termen mediu și lung, pentru ca viitorul tinerilor elevi și studenți români să nu fie periclitat de jocurile politice și de criza economică omniprezentă în România.

 

În tot acest context extrem de nefavorabil pentru învățământul românesc, mai avem elevi și studenți care fac minuni la Olimpiadele Internaționale și Balcanice, spălând oarecum din rușinea unui sistem care trebuie schimbat.

 

Topul celor mai grosolane practici din învățământul românesc, realizat de Econtext

 

 

Citeşte şi: Secretarele din facultăţi între mit şi realitate