Sunt convinsă că primiți această întrebare destul de des, dar totuși, de ce trebuie să ne vindem aurul țării de la Roșia Montană?

 

 

Indiferent de cum este interpretat acest proiect, fără a cunoaște toate substraturile lui, unele lucruri sunt clare de când auzi prima dată de exploatarea minieră din zonă.

 

 

 

Principalul aspect care mă interesează la Roșia Montană este cel economic, aspectul care fără doar și poate ar trebui să fie primordial în condițiile actuale de criză economico-financiară prin care trece lumea, nu doar țara.

 

 

Din punctul meu de vedere, nu văd vreun rost în a-i lăsa pe cei de la Gabriel Resources să exploateze aurul și argintul aflat la noi în țară, iar statul român să primească doar 20% din ceea ce ar trebui să fie al nostru. Când spun „al nostru” mă refer la toți românii, care ar avea de câștigat într-un fel sau altul prin păstrarea acestei bogății naturale în țară, aurul fiind singurul lucru stabil în momente de recesiune mondială.

 

 

Cum se face că România este singura țară europeană care a avut două mineriade în ultimii 20 de ani, dar când vine vorba de exploatare minieră, brusc nu mai avem mineri care să se ocupe de această activitate și trebuie să îi aducem prin companii miniere internaționale?

 

 

 

 

Poate că nu înțeleg eu bine, dar un miner, are rolul de a extrage aur, argint, cărbuni, diamante și așa mai departe, dintr-o mină. Unde sunt minerii României?

 

Domnule președinte, chiar trebuie să vină alții să ne scoată aurul din pământul pe care pășim?